REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

În parcarea supraetajată de la Spitalul Județean nu există rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități. Video

În parcarea supraetajată de la Spitalul Județean nu există rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități. Video

Ana Maria LIPAN 10 octombrie 2023 | 00:00 2294

Parcarea supraetajată de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, cunoscută ca „parcarea verde”, a născut, încă de la inaugurarea sa, numeroase controverse. Aceasta a fost construită în 2012, principalii beneficiari ai proiectului fiind pacienții și cadrele medicale. La acea dată însă, nu s-a luat în calcul un detaliu important: accesul cetățenilor care se deplasează cu ajutorul scaunului cu rotile. Căile de ieșire destinate pietonilor sunt însoțite de trepte înalte, iar platformele și elevatoarele pentru persoanele cu dizabilități lipsesc, aceștia fiind nevoiți să folosească intrarea pentru autoturisme.

in parcarea supraetajata de la Spitalul Judetean nu exista rampa de acces pentru persoanele cu dizabilitati. Video

Parcarea supraetajată de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, cunoscută ca „parcarea verde”, a fost inaugurată în anul 2012. Încă de la momentul înființării, imobilul a fost înconjurat de controverse. Inițial, staționarea aici a fost gratuită până când, în timpul mandatului lui Decebal Făgădău, s-a decis introducerea taxei, acțiune pe care unii constănțeni i-o reproșează, în mod eronat, primarului Chițac. S-a ajuns la această soluție după ce municipalitatea a sesizat faptul că locurile de parcare erau ocupate tot timpul de riverani, printre care și navigatori, ce își lăsau mașina acolo și uitau să o mai scoată, împiedicând accesul celorlalți cetățeni, cu precădere a pacienților și cadrelor medicale care, conform planului inițial, erau principalii beneficiari ai proiectului.

in parcarea supraetajata de la Spitalul Judetean nu exista rampa de acces pentru persoanele cu dizabilitati. Video

Având în vedere faptul că, potrivit planului inițial, persoanele care staționează în zonă în scopul rezolvării unor probleme de sănătate reprezentă categoria cu prioritate, nu putem decât să ne mirăm de modul în care clădirea a fost proiectat. Una dintre hibele clădirii este lipsa de accesibilitate pentru cetățenii care se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile. Căile de ieșire din parcare destinate pietonilor sunt însoțite de trepte înalte, singura opțiune pentru cei care persoanele cu dizabilități fiind intrarea auto. 

in parcarea supraetajata de la Spitalul Judetean nu exista rampa de acces pentru persoanele cu dizabilitati. Video

Am aflat că acest lucru este posibil de la angajatul care se ocupă cu direcționarea autoturismelor după ce acestea au trecut de barieră. Bărbatul ne-a asigurat că se poate ieși, chiar dacă semnele montate chiar deasupra intrării specifică clar că accesul pietonal este interzis. „O să opresc eu mașinile și treceți!”, ne-a precizat acesta. 

in parcarea supraetajata de la Spitalul Judetean nu exista rampa de acces pentru persoanele cu dizabilitati. Video

Trebuie specificat faptul că intrarea în parcare este una anevoioasă, panta fiind una abruptă. Asemenea eforturi care, într-un moment de neatenție, pot conduce chiar la producerea unei tragedii, ar putea fi evitate, dacă cele două căi de acces pietonal ar fi dotate cu rampă de acces sau elevator pentru persoanele cu dizabilități, așa cum ar fi și de așteptat, de altfel, de la o parcare amplasată în apropierea unei unități spitalicești. 

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bisericile își plătesc singure curentul electric, stai liniștit.
2
0
Iluminatul parcarii este contorizat si platit de firma Primariei care administreaza parcarea sau platim toti constantenii si banii de parcare ajung unde trebuie chiar daca parcam sau nu acolo? Ca bisericile sunt legate la iluminatul public si plateste tot bizonul indiferent de religie sau apartenenta la religie.
3
3
Parcarea pt persoane cu dizabilitatie e afara. In plus, are lift. Se poate cobora pe rampa pe unde au acces masinile. Nu e autostrada. Vreti sa spuneti ca va rezolva primarul w.c. situatia? Asta nu e in stare sa faca un w.c. in parcul tabacariei! Nu e unn stare sa opreasca o lucrare sau sa demoleze ceva, desi are hotarari judecatoresti. A ,,rezolvat" parcarile de pe lapusneanu si a ,,fluidizat" circulatia in tot orasul. A vandut hanul balcan la pret de duplex. Cam cu d'astea se ocupa w.c.!
6
1
Ma mir ca reportera nu a vazut ca toate locurile de parcare din fata intrarii in policlinica sunt rezervate persoanelor la care face referire. Apropo. Cei care au masini cu transmisie automata sunt...handicapati?
10
0
Intr-adevar beneficiarii sunt pacientii si cadrele medicale. Totul in detrimentul rezidentilor. Pai daca asa stau treburile intreb Primaria - nu era cazul sa o construiti in curtea spitalului? Fagadau a promis ca locuitorii zonei vor avea avantaje daca sunt de acord sa se construiasca parcarea.
5
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016