REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.8° Constanța Dum., 11 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6818
24.8° Constanța Duminică, 11 August 2024 Anul XX Nr. 6818
 

În PENINSULĂ s-ar putea INTRA DOAR cu PERMIS de TRECERE!

În PENINSULĂ s-ar putea INTRA DOAR cu PERMIS de TRECERE!

Replica API 20 iulie 2021 | 00:35 3904

Având în vedere necesitatea reglementării accesului vehiculelor în zona Peninsulară prin necesitatea reabilitării structurii carosabile, Primăria Municipiului Constanța consideră că este necesară aplicarea unui regulament de acces în zona Peninsulară. Acesta prevede impunerea unui permis de acces pentru cei care vor să intre în Peninsulă. În acest sens, municipalitatea a pus în dezbatere publică acest proiect, pentru ca cetățenii să-și exprime părerile.

În ultimii ani zona Peninsulară, incluzând Piaţa Ovidiu şi Faleza Cazino Constanţa, a fost supusă unui amplu proces de reabilitare şi amenajare urmărind punerea în valoare a numeroaselor obiective turistice precum şi îmbunătăţirea sistemului de promovare şi de comerţ modern. Scopul acestor proiecte de reabilitare este de reamenajare a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa, prin realizarea unei structuri rutiere adaptate cu precădere la circulaţia pietonală. Prin urmare este necesară reglementarea accesului vehiculelor în zona peninsulară prin realizarea unui regulament de acces.

În trecut, regulamentul a fost respins de instanță

Iniţial, Regulamentul de Acces în Zona Peninsulară a Municipiului Constanţa a fost aprobat anterior prin Hotărârea Consiliului Local nr. 371 din 27.09.2018, care a fost anulată în prima instanţă de către Tribunalul Constanţa, prin Sentinţa civilă nr. 396/02.04.2020, pronunţată în dosarul 1658/118/2019, datorită lipsei studiului de impact, aşa cum rezultă din motivarea instanţei. A fost a declarat recurs de către Consiliului Local al municipiului Constanţa dar Curtea de Apel Constanţa a hotărât respingerea acestuia prin Decizia civilă nr. 2/CA/05.01.2021, în motivare fiind menţionată aceiaşi cauză.

Impactul socio-economic, realizat de Universitatea Politehnică Timișoara

A fost realizat studiul privind impactul socio-economic al aplicării HCL privind aprobarea regulamentului de acces auto în zona Peninsulară din municipiul Constanţa de către o echipă din cadrul Universităţii Politehnice Timişoara.

Acces în Peninsulă pe bază de permis

Accesul și identificarea vehiculelor în interiorul zonei Peninsulare se va face în baza unui permis de acces. Emiterea permisului de acces se va face de către Direcția Generală Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei municipiului Constanța, după depunerea cererilor împreună cu documentele necesare și înregistrarea datelor în baza electronică deținută de către Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța.

Noi reglementări, în funcție de străzi

Zone exclusiv pietonale, cu excepția desfășurării unor evenimente sociale, culturale și/sau sportive, a executării de lucrări de construire, amenajare și modernizare, în situații de intervenție pentru situații de urgență sau situații special, vor fi: faleza promenadă Cazino Constanța, bulevardul Tomis pe segmentele cuprinse între: strada Traian și strada Vasile Alecsandri; strada Vasile Alecsandri și strada Sulmona; strada Sulmona și Piața Ovidiu; Piața Ovidiu și strada Vasile Canarache, segmentul cuprins între străzile Petru Rareș și Piața Ovidiu.

În zonele ocazional carosabile, cu destinație preponderent pietonală și ocazional carosabilă, sunt cuprinse toate celelalte străzi din Peninsulă.

Iată tipurile de permise

Tipurile de permise de acces în zona Peninsulară sunt: permis de acces pentru rezidenți persoane fizice; permis de acces pentru rezidenți persoane juridice; permis de acces pentru evenimente; permis de acces pentru aprovizionare; permis de acces pentru instituții publice; permis de acces pentru amenajări; permis de acces pentru furnizorii serviciilor de utilități publice; permis de acces pentru furnizorii serviciilor de catering, poștă sau curierat și transport valori; permis de acces pentru evenimente religioase; permis de acces pentru situații excepționale.

Cine poate intra în Peninsulă fără permis?

Este admis accesul fără solicitarea permisului de acces pentru următoarele categorii: vehiculele inscripționate deținute de Poliția Română, Jandarmeria Română, Poliția de Frontieră Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Direcția Generală de Protecție Internă, Direcția Generală Anticorupție, Instituția Prefectului, Agenția Națională Antidrog, Agenție Națională Împotriva Traficului de Persoane, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Direcția Generală de Informații a Apărării, Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Autoritatea Națională a Vămilor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Oficiul Național pentru Prevenirea Spălării Banilor, Direcția Generală Poliția Locală, Direcția Națională Anticorupție, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Institutul Național de Sănătate Publică, Direcția județeană de Sănătate Publică, Serviciului de Ambulanță, Garda de Mediu și Agenția Națională pentru Protecția Mediului,aflate în misiune; vehiculele aparținând ambasadelor sau consulatelor precum și ale coloanelor oficiale însoțite conform legislației în vigoare; etc.

Unde pot fi trimise propunerile?

Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi trimise prin poștă, la sediul din Str. Ștefan Mihăileanu, nr. 10, sau electronic, la una din următoarele adrese de e-mail: servicii.publice@primaria-constanța.ro, parcari@primaria-constanta.ro, sigurantabunuripublice@primaria-constanta.ro.

Proiectul poate fi consultat aici:

Regulament de acces în Zona Peninsulară a Municipiului Constanța

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta se cheama praf in ochi.
0
0
Constanta si imprejurimile dau multa mwuie cu sloboz locuitorilor din peninsula si celor ce desfasoara afaceri in zona...
2
2
chitac e versiunea fagadau 2.0. el si cu horia si feliciu au dus la rang de arta incompetenta administratiei locale inceputa in era fagadau.
7
1
Foarte bine..sa fie permis accesul doar rezidentilor si operatorilor economici.
9
15
trebuia inchisa de mult timp
9
14
Multa mwie cu kkt pzd si sustinatorilor sai
11
7
mai mergeti si pe jos leneshilor
11
13
Ghetou...direct. Fmm de comunist
13
5
E un permanent santier e normal sa blochezi traficul pericol de accident
9
5
De pe partea puteti s-o inchideti de tot, caca-m-as pe peninsula voastra!
9
6
Unde sunt hashtagistii si rezist. De ce nu iesiti in strada. Ipocritilor
21
7
Idiotul asta ne ia toate drepturile, incet, incet...
23
5
Cand a pus retardul de Fagabou popici toti au inceput sa latre,sa vedem acum,cand vine reatrdul asta si inchide complet zona,sa vedem daca mai latra cineva.
30
5
De care ati uitat, Smecherii pwlii care lucreaza in primarie. Ei au acces peste tot ca e multi si e smecheri!!! Sa le dam la mwie
34
4
De ce nu faceti toata Constanta zona pietonala, macar stii o treaba. Ironie.
37
7

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118