REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

În PIAȚA GRIVIȚEI, MASCA e OPȚIONALĂ?!

În PIAȚA GRIVIȚEI, MASCA e OPȚIONALĂ?!

Replica API 16 februarie 2021 | 00:02 1805

Printre vânzătorii din Piața Griviței, masca pare a fi opțională. Atât cei din piață cât și cei din împrejurimile acesteia par să nu dea doi bani pe faptul că suntem în plină pandemie de coronavirus și își poartă masca în barbă, sau nu o poartă deloc.

Masca de protecție este obligatorie în spațiile publice, inclusiv în piețele aflate în spații închise. Cu toate că autoritățile locale au stabilit un set de reguli stricte de urmat în piețele constănțene, iată că acestea au fost făcute... ca să fie încălcate.

De exemplu, luni, 15 ianuarie, mai multe persoane, vânzători dar și cumpărători, „socializau” fără mască, sau, cu masca în barbă. Întrebată fiind, o vânzătoare i-a declarat relaxată unui constănțean: „Atât timp cât păstrăm distanța și avem și panourile astea, nici nu cred că mai este obligatorie masca”.

.

Iată regulile impuse de RAEDPP

Pentru a se adapta la ultimele măsuri legate de prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, conform Hotărârii C.L.S.U. nr. 16 din 05.12.2020, RAEDPP Constanța a adoptat următoarele reguli de siguranță în piețele agroalimentare: afișarea regulilor de acces, de protecție individuală, de distanțare fizică și de igienă în locuri vizibile în piețele agroalimentare; limitarea accesului consumatorilor astfel încât să fie asigurată o distanță de minimum 2 m între oricare două persoane, dar fără a depăși 50% din capacitatea maximă a pieței; accesul utilizatorilor va fi permis numai în condițiile purtării măștii (medicală/nonmedicală) pe toată durata vizitei în piață. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul; utilizatorii își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrarea în piețele agroalimentare. Totodată vor fi amplasate și semnalizate recipientele unde se vor arunca măștile și mănușile folosite; la intrarea în piețe se va efectua un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree); dar și altele. „Este datoria noastră, a tuturor, să respectăm regulile impuse de autorități, să purtăm masca de protecție în mod corespunzător și să ne protejăm în permanență”, au declarat reprezentanții RAEDPP Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici eu nu am masca, ma doare la pula. Umblu prin vivo fara masca cat e ziulica de lunga.
4
0
Eu nu am masca!Beau cu Bibi si cu ion Nebunu stolojan
1
0
pe frigul asta e buna si carpa aia la gura si mai e buna ca nu-i mai vezi pe toti cocalarii flegmand pe caldaram!!!
5
0
Dioanooo, ce sa faca bietii oameni, il copiaza pe teodositul. De ce plm nu scrii si de teodositul ca nu poarta masca? Ai tupeu? Exact ca plc, va luati de bietii oamenii care ingheata la tarabe.
5
1
Acolo e un focar de infectie, nu numai cu covid. Numai tigani, borfasi, traficanti de tigari, toti mana in mana cu militia. Fara masca, se fumeaza inauntru, etc....
9
2
Asta sunt pietele satului constanta zici ca esti in secolul trecut.....dar masca orircum estem un accesoriu....
8
2
Oricum masca nu protejeaza, e o prostie.
8
5
pai smecherii din piete e smecheri ce pula lor?! daca dau spagi non-stop, n-are si ei dreptul la smecherie?
8
7

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620