REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
29.4° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

În plin SCANDAL, liceul Tehnologic TOMIS scoate la LICITAȚIE PATRU SPAȚII

În plin SCANDAL, liceul Tehnologic TOMIS scoate la LICITAȚIE PATRU SPAȚII

Replica API 6 octombrie 2021 | 11:06 3289

Liceul Tehnologic „Tomis” Constanța scoate la licitație patru spații pe care le deține. Reamintim faptul că între unitatea de învățământ și Școala 30 „Gheorghe Țițeica” a existat, la începutul anului școlar, un scandal ce se pare că încă nu s-a stins. Mai exact, Sorin Cernăianu, directorul Școlii 30, acuza conducerea Liceului „Tomis” că are, dar nu vrea să le dea, câteva spații unde să-și desfășoare cursurile. Acum, iată că unitatea de învățământ scoate la licitație trei săli de curs, foste ateliere, și o anexă.

Sorin Cernăianu și Sorin Mihai

Liceul Tehnologic „Tomis” Constanța organizează licitaţie pentru închirierea a trei săli de clasă și o anexă situate în clădirea liceului, pe o perioada de 5 ani. Despre acestea, directorul unității de învățământ, Cornel Dumitrașcu, a declarat pentru Replica de Constanța că cele trei săli sunt de fapt foste ateliere ale școlii, iar anexa este un spațiu extrem de mic folosit pentru depozitarea materialelor de curățenie.

Ce spune directorul Liceului „Tomis”

„La solicitarea agenţilor economici de efectuare a unor cursuri de calificare şi recalificare pentru adulţi şi absolvenţii şcolilor profesionale care nu s-au putut implementa s-a cerut pentru zilele de sâmbătă şi duminică/weekend punerea la dispoziţie conform legislaţiei în vigoare a unor săli de ateliere pentru pregătirea acestora cu menţiunea în urma înscrierii celor interesaţi. S-a produs o eroare a Consiliului de administraţie în sensul în care comunicatul pentru închiriere nu a avut în vedere faptul că rapoartele de evaluare întocmite de inspectorul ANEVAR nu au fost reactualizate. Pe cale de consecinţă nu se îndeplinesc condiţiile. Dintr-o altă perspectivă agenţii economici nu au mai dat ulterior curs cererilor întrucât nu au avut suficienţi cursanţi iar costurile depăşeau aşteptările lor financiare în urma achiziţionării caietelor de sarcini”, ne-a declarat conducerea Liceului „Tomis”.

Date despre licitație

Licitația pentru închirierea spațiilor va avea loc în data de 18.10.2021, ora 15:00. Conform caietului de sarcini, garanţia de participare este în cuantum de 3 chirii minime lunare și se constituie prin scrisoare de garanţie bancară. Ofertele se pot depune la secretariatul Liceului Tehnologic „Tomis" Constanța cu minim 24 ore înainte de organizarea licitaţiei. Deschiderea ofertelor se va face la data de 18.10.2021, ora 15:00, la parterul clădirii Liceului Tehnologic „Tomis".

Scandal între unitățile de învățământ pentru spații

Vă reamintim faptul că la începutul anului școlar, directorul de la Școala numărul 30 „Gheorghe Țițeica”, Sorin Cernăianu, declara faptul că are nevoie de spații pentru ca elevii din cadrul școlii să poată învăța în condiții decente și că acestea ar exista în cadrul Liceului „Tomis” doar că directorul nu vrea să le dea. Atunci s-a iscat un scandal, iar directorul Liceul Tehnologic “Tomis” Constanţa, Cornel – Mihail Dumitrașcu a lansat mai multe acuzații la adresa Școlii 30. Mai multe detalii, aici: Directorul liceului “Tomis” răspunde acuzațiilor lui Cernăianu de la Școala 30: „A refuzat aceste spaţii”

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ec baza mare si complexa avea liceul . dar o vindem incet
3
0
Mihai Sorin numit sef la ISJ de nevasta, amanta Bourceanului este cel mai penal spagar inspector. Natalia carel deserveste pe papagaleste intermediarul spagilor. Infectie maxima in ISJ!
5
1

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303