REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.1° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
21.1° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

În plină CARANTINĂ, Birourile electorale se pregătesc de VOTARE!

În plină CARANTINĂ, Birourile electorale se pregătesc de VOTARE!

Replica API 23 noiembrie 2020 | 00:00 1596

În plină carantină a început instruirea operatorilor, vicepreședinților și președinților pentru secțiile de votare care vor fi deschise în 6 decembrie pentru votarea viitorilor parlamentari și deputați români. Instructajul a cuprins și reguli clare pentru evitarea infectării Covid și a unui vot fără probleme.

Românilor li se va lua temperatura înainte de a intra în secția de votare de care aparțin, vor fi puși să se dezinfecteze înainte și după ce-și vor exercita dreptul de vot.

Președinții secțiilor de votare vor primi pe lângă materialele necesare unei votări optime, și materialele sanitare necesării desfășurării acțiunii (flacoane cu dezinfectant pe bază de alcool, șervețele de hârtie, măști de protecție, mănuși pentru membri secției de votare). Fiecare membru al secției de votare va primi 5 măști și 5 perechi de mănuși chirurgicale. Birourile sau băncile unde vor sta membrii biroului electoral vor fi dispuse în așa fel încât să existe o distanță de minimum 1 metru. Se va afișa într-un loc vizibil programul secției de votare și regulile de protecție individuală, de distanțare fizică, de igienă și de acces în sediul secției de votare. Se stabilesc, pe cât posibil, circuite separate de intrare și de ieșire în sediul secției de votare și în localul de vot, precum și marcarea corespunzătoare cu indicatoare.

La intrarea în localul de vot va fi organiza un spațiu dedicat pentru dezinfecția mâinilor alegătorilor, dotat cu flacoane cu dezinfectant pe bază de alcool și șervețele de hârtie.

La intrarea în sediul secției de votare va fi organizat un filtru asigurat de către personalul tehnic auxiliar al BESV desemnat, dotat cu termometru, materiale de protecție sanitare și flacon cu dezinfectant. Accesul alegătorilor în sediul secției de votare se va face eșalonat pentru a evita aglomerările din interiorul acesteia. Accesul are loc în serii corespunzătoare numărului cel mai mic de cabine de vot sau ștampile. Alegătorii vor fi termometrizați cu ajutorul unui termometru noncontact. Cei care nu prezintă o temperatură de peste 37,3 grade C sau simptome respiratorii evidente (tuse, dificultăți de respirație) își vor dezinfecta mâinile, vor intra în sediul secției de votare, păstrând distanța de minimum 1 metru față de celelalte persoane și evitând atingerea suprafețelor. Personalul tehnic al birourilor electorale ale secțiilor de votare se vor sigura că alegătorii respectă distanțarea fizică, poartă corect masca și nu se abat de la traseul indicat către localul de vot. În cazul în care un alegător nu are mască de protecție, acestuia i se va pune una la dispoziție și va fi purtată pe tot parcursul votării. Alegătorii nu vor staționa în secția de votare și o vor părăsi imediat ce și-au exprimat opțiunea de vot, urmând traseele indicate. După exercitarea dreptului de vot, alegătorul își va aplica singur pe actul de identitate timbrul autocolant ori ștampila cu mențiunea VOTAT, după caz, sub supravegherea membrilor biroului electoral.

Z.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
inseamna oameni obligati sa faca acest serviciu, 14 ore pentru aproape 90 lei.Nu mai exita oameni care sa fie platiti corect pentru acest serviciu, sau...
0
0
Malariaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
0
0
Votam Noua Dreapta si votul prostului si al puscariasului nu va mai fi egal cu al profesorului universitar al politistului sau al doctorului fiecare va avea un punctaj in functie de nivelul de pregatire, moralilate si munca prestata
0
1
p....lea...spataru...dracu sa va gaseasca...pe toti...
3
0
Ti-ai primit simbria sluga netrebnica?
3
1
cit kkt pot manca jegurile care se lauda ca voteaza pesede.Vremea voastra a trecut sluboilor .Toti pesedeii buni sunt la puscarie si urmeaza si restul pentru kkt-urile facute .Nu mai faceti voi pe desteptii ca nu sunteti decit niste scursuri ale istoriei .
3
3
Cautati pe google si o sa vedeti ca ,cei cu temperatura si simtome au prioritate in sectiile de votare . Atunci de ce li se mai ia temperatura daca au voie sa voteze ?
1
1
Asa e ai dreptate! iohannis KAP de KAL cu LIMBA DE VACA sa vezi ce MUYAN LUNG O SA FACA si ce BOT O SA PUNA !! Iat o sa BEHAIE: BEHEHEEEEEE PESEDEEEEEE!
2
2
Astia de la PNL-ul actual e clar ca sunt complet impotriva romanilor nu doar a PSD-ului,aia de la PSD sunt ca niste babe sleite cu stari de amateala,Ponta e un ied saltaret degeaba,USR niste adunaturi sorosiste si asa mai departe. Mi-e tare greu sa aleg ceva la vot. OK,PSD-ul asa bleg,macar nu face atatea nenorociri romanilor. Totusi,parca nu as mai merge la vot,ca simt ca ar fi tot degeaba si nu vom avea de unde niste lideri cu reale calitati.
4
2
Penteu asta de sub mine, fidi destepti si datile la muie la toti, nu numai la usr. Sa le iau alegerile in pwla si sa ma kak pe ei
4
4
fiti isteti mergeti la vot si dati o lectie incapabililor si hotilor !!! votati usr !!!
6
3
Si eu votez PSD. M-au umilit actualii guvernanti cu amenintarile, desi nu ne-am pus nimic la dispozitie, mie si elevilor, pentru a derula invatamantul on-line. Si pentru calitatea celor pusi sa ne indrume la ISJ.
4
4
si vor gasii alte motivatii de inchidere si carantinare !
3
2
Cum bai frate sa nu te lase sa iesi din casa pana sambata si duminica sa spuna iesiti la vot! Cata fatarnicie!
7
2
Ies la vot si votez PSD! Stiu ca gresesc dar vreau sa i vad fata lui kwj cand va numi un prim ministru pesedist. Momentul asta face toti banii. Sa l aid cum zice Peseedeeeul e dee viiinaaaa ca au castigat alegerile si m au suspendat apoi n am mai fost votat si acum am dosar penal si urmeaza sa mi fac pedeapsa de 12 ani inchisoare langa orban citu turcan gorghiu barna ciolos si toti sectantii lor.
8
6
Nu avem voie la vot....e carantina. Astia ce sunt instruiti sunt imuni ca Covit? Ce bataie de joc la adresa cetatenilor! Ne bagati in carantina....dar la vot avem voie. La ce rubrica bifam pe declaratie? Sau atunci ne scoateti din carantina?
8
2
Multa muie la toti cacatii care asteapta sa votam noi fraierii ca sa poata ei ciordii linistiti.
4
5
Mergeti la vot fraierilor va bagam in seama doar in timpul campaniei dupa mue dar voi sunteti prosti si votati ca de obicei cea mai proasta rasa de oameni de pe planeta posibila si imposibila
5
5

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212