REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

În România se testează, în premieră, folosirea hidrogenului la aragaz

În România se testează, în premieră, folosirea hidrogenului la aragaz

Ana Maria LIPAN 25 octombrie 2023 | 09:23 613

O companie de gaze testează pentru prima dată utilizarea unui amestec de hidrogen cu gaze naturale pentru consumatorii casnici. Proiectul pilot se derulează într-o comună din Mureş, iar specialiştii speră să aducă o astfel de soluţie la nivel naţional pentru utilizarea amestecului la încălzirea locuinţelor, aşa cum se întâmplă în ţări precum Germania. 

in Romania se testeaza, in premiera, folosirea hidrogenului la aragazfoto cu rol ilustrativ

Proiectul nu numai că reduce consumul de gaz metan, dar va reduce semnificativ şi poluarea, precizează observatornews.ro.  

Vom testa un aragaz cu amestec de gaz metan şi hidrogen să vedem cum funcţionează. Nu sunt probleme, flacăra este la fel ca şi în cazul gazelor naturale. Aproximativ 50 de gospodării din Gorneşti, judeţul Mureş, au fost deja echipate cu instalaţii de încălzire pe gaz combinat cu hidrogen, în cadrul unui proiect pilot privind utilizarea hidrogenului ca și combustibil pentru un viitor mai sustenabil în domeniile de încălzire şi a transportului. 

Cristian Ifrim, director general adjunct pe partea de gaz, a declarat că: "Dorim să experimentăm şi să verificăm cum afecteză o compoziţie de 20% hidrogen şi 80% gaze naturale atât aparatele de utilizare, cât şi reţele de distribuţie pe oţel în acest caz."

Localnicii sunt cei mai încântaţi de noul proiect

Parţial se renunţă la gazul metan şi se completează cu hidrogen. Ideea de a reduce noxele şi a face aerul mai curat a fost cel mai mare plus ai ideii. Testele au fost realizate de o echipă de specialişti care au dobândit experinţă în Germania, acolo unde acest amestec se foloseşte deja la încălzirea locuinţelor.  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510