REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

În Șantierul Naval Constanța se va construi o centrală electrică fotovoltaică. Video

În Șantierul Naval Constanța se va construi o centrală electrică fotovoltaică. Video

Andreea CONDURACHE 12 februarie 2024 | 00:00 4188

Șantierul Naval Constanța SA intenționează să construiască o centrală fotovoltaică cu o capacitate de 3,2 MWp, în Incinta Port, numărul 1. În acest sens, societatea a lansat în cursul zilei de vineri, 9 februarie a.c., o procedură de licitație publică în vederea atribuirii contractului de proiectare și execuție lucrări. Valoarea contractului este de 11.507.910,82 de lei, fără TVA.

in santierul Naval Constanta se va construi o centrala electrica fotovoltaica. VideoȘantierul Naval Constanța

Șantierul Naval Constanța SA a lansat în cursul zilei de vineri, 9 februarie a.c., o procedură de licitație publică pentru atribuirea contractului ,,Proiectare și execuție lucrări de construire centrală electrică fotovoltaică cu capacitate de 3,2 MWp”. Valoarea estimată a contractului este de 11.507.910,82 de lei, fără TVA, adică peste 2,3 milioane de euro. Obiectivul general al proiectului este producția majorată a energiei din surse regenerabile solare prin instalarea de noi capacități de producere a energiei din surse regenerabile fără instalații de stocare integrate, contribuind la atingerea obiectivelor asumate de România în cadrul PNRR - Componenta C6. Energiei, măsura de investiții I1 - Noi capacități pentru producția de energie electrică din surse regenerabile. Obiectivul principal al investiției este producerea de energie electrică verde prin valorificarea resurselor de energie solară, regenerabilă - existentă la locul amplasamentului.

Scopul proiectului de investiții propus constă în construirea și punerea în funcțiune a Centralei Electrice Fotovoltaice Șantierul Naval Constanța Sa cu o putere de 3,2 MWp. Prin contractul se urmărește proiectarea si instalarea unei centrale care sa asigure îndeplinirea următorilor indicatori: Capacitate operațională suplimentară instalată de producere a energiei din surse regenerabile – 2,9 MW, Energia electrică produsă (în primul an) – 3959 MWh, Reducerea gazelor cu efect de sera: Scădere anuală estimată a gazelor cu efect de seră – 2445,47 Echivalent tone de CO2, Producția brută de energie primară din surse regenerabile – 0,34 mii Tep/an și Producția totală de energie electrică din surse regenerabile – 73.635 MWh/20 an.  Data limită pentru depunerea ofertelor este 26 februarie a.c. urmând ca deschiderea acestora să aibă loc pe 27 februarie a.c., ora 12:00.

Acționarii Şantierului Naval Constanţa SA sunt Resource International SA (95%), SIF Moldova (2%) și SIF III Transilvania SA (1%). Administratorii companiei sunt Rusen Radu Cătălin, Bosînceanu Dumitrița, Teodosescu Victor, Vasile Deniz, Grigorescu Laurențiu, Călin Corneliu, Stoian Nicolae, Rusen Radu Cătălin și Bosînceanu Andrei.

in santierul Naval Constanta se va construi o centrala electrica fotovoltaica. VideoGheorghe Bosînceanu

Şantierul Naval Constanţa SA a înregistrat în anul 2022 o cifră de afaceri de 317.167.383 lei și un profit de 18.905.976 lei. Compania are 828 de angajați.

in santierul Naval Constanta se va construi o centrala electrica fotovoltaica. VideoGheorghe Bosînceanu și premierul Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu, vizită în Șantierul Naval Constanța

Premierul Marcel Ciolacu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, au vizitat vineri, 9 februarie a.c., Șantierul Naval Constanța și au discutat cu angajații și cu reprezentanții conducerii.

in santierul Naval Constanta se va construi o centrala electrica fotovoltaica. Videoimagine de la vizita premierului Marcel Ciolacu

Șantierul Naval Constanța este un punct de reper în domeniu, ocupând primul loc în Europa la construcția de tancuri petroliere și chimice și situându-se pe primele locuri la nivel mondial. ,,Industria românească se dezvoltă, iar faptul că anul trecut am exportat mai mult și am importat mai puțin arată că lucrurile sunt în direcția corectă. Avem alocate investiții publice consistente atât din fonduri europene, cât și naționale. Este nevoie de implicare și de mai multe fonduri direcționate pentru a susține în continuare industria românească“, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

,,Am încercat împreună cu doamna ministru, cu domnul ministru, să vedem cât mai mult dintr-un șantier naval, Șantierul Naval Constanța, un punct de reper în domeniu. Numărul unu la construcția de tancuri petroliere și chimice şi cred că numărul trei mondial, numărul unu în Europa. Cu alte cuvinte, aici începem și construim nave de la zero până le finalizăm, dar există și o activitate de reparații, atât pentru zona civilă, cât și zona militară. O privatizare de excepție, aș spune. Noii proprietari nu au vândut absolut nimic din tot ceea ce au privatizat, dimpotrivă, au dezvoltat o industrie cu o tradiție la dumneavoastră din 1892 parcă, sper să nu fi greșit. Și cu certitudine această tradiție va continua“, a continuat Ciolacu.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acest santier, nu a facut nici o nava ptr ,flota noastra , dupa 90, si bos nigeanu are vreo 40 de nave sub pavilion strain , cu sclavi,echipaje din asia ,bhh o ja vra de omm
0
0
un partid mort , fara speranta niste pacalici care se aliaza doar pentru interese si atat , va ganditi doar la furat apoi dispareti in alte partide .
5
1
Mănâncă covrigul de bideu băi nea daca ai votat pesedehaznaua cu cowrve și bombardieri școliți la cantemir și Titulescu de securistani. Nea ciordacu nexplica economia aprofundată de la taraba lui cu guvizi e Buzău. Hah mouyeeeke mai beheti
4
1
ia zi ma handicapatule cand ti se taie bonu de masa mai mananci ciorba de burta si felul 2? dracu te mai voteaza la alegeri ...
4
1
La cat a furat Bosanceanu asocierea PSDului si Ciolacului cu acest hot care ar trebui sa stea toata viata dupa gratii arata cat de p****i sunt conducatorii acestui partid. Pe Bosanceanu il inteleg, nu doarme bine noaptea si se asteapta sa vina mascatii dar PSDul este sinucigas, pierde zeci de mii de voturi la Constanta patandu-si imaginea oricum facuta praf de Felix motanul.
15
3

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436