REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

În secolul tehnologiei, la Constanța, încă se mai agață turiști prin fluturarea cheilor! Video

În secolul tehnologiei, la Constanța, încă se mai agață turiști prin fluturarea cheilor! Video

Andreea VLAICU 27 iulie 2024 | 00:00 1437

Proprietarii de apartamente și garsoniere aflate în stațiunea Mamaia, Constanța, și nu numai, sunt an de an prezenți pe marginea drumului, fluturând chei pentru a atrage turiștii în căutare de cazare. Și anul acesta tradiția se păstrează pe litoralul românesc. Chiar dacă în Constanța temperaturile ating cote maxime, samsarii cu cazări sunt nelipsiți și oferă prețuri pentru toate buzunarele.

in secolul tehnologiei, la Constanta, inca se mai agata turisti prin fluturarea cheilor! Video

Mamaia este stațiunea preferată de majoritatea turiștilor, dar totodată cea mai sufocantă dintre toate. Lucrul acesta se vede din aglomerația din sezonul estival cu care constănțenii s-au obișnuit, dar și din dificultatea de a găsi un loc de parcare și cazare pentru cei veniți la mare. Cu toate acestea, stațiunea Mamaia rămâne cap de listă în preferatele turiștilor.

Și cum mulți nu își planifică din timp o escapadă la mare, ci se pun la drum spontan, proprietarii care dețin proprietăți aproape de plajă ies pe stradă și flutură chei pentru a atrage turiștii care au venit nepregătiți, fără a face în prealabil rezervare la hotel. Din păcate, ne-am obișnuit cu aceștia și cu modul lor de a face afaceri, chiar dacă asta demonstrează cât de înapoiați suntem ca societate.

in secolul tehnologiei, la Constanta, inca se mai agata turisti prin fluturarea cheilor! Video

„Sunteți de la control?!”, „Singura locație cu confort maxim”

Abordați, proprietarii adoptă un comportament cât mai prietenos și încearcă să agațe un potențial client. Samsarii sunt în stare chiar și să negocieze, atât de dornici sunt să pună mâna pe un turist. O pereche de „negociatoare”, care prestau doar funcția de promovatoare, se aflau luni, 22 iulie a.c., chiar la intrare în Satul de Vacanță. Una dintre femei, puțin mai paranoică, a abordat „clienții” spunând: „Sunteți cumva de la control? Nu? Am avut impresia că sunteți de la control că umblă cu controlul primăria”. Una dintre acestea prezintă prețul pe noapte ca fiind 200 de lei, urmând ca partenera sa de afaceri să o contrazică și să spună că este 250 de lei. Într-un final, văzând că oferta nu pare satisfăcătoare, aceasta a invocat negocierea: „Numai 200 de lei vreți să dați? Între 200 și 250 de lei, vorbesc eu cu ea să vă mai lase (n. red. proprietara). Camera este impecabilă. Hai cu mine și o să vezi și o să spui că am avut dreptate. Nu o să-ți pară rău. Este singura locație cu confort maxim”.

Video 1:

Camere la hotel, închiriate pe stradă

Deoarece concurența este acerbă chiar și în acest domeniu, un alt bărbat se afla la o scurtă distanță de cele două afaceriste. Totuși, serviciile bărbatului de cazare sunt ușor mai piperate. Acesta oferă o cameră de hotel la prețul de 300 de lei.

„Hotelul este de 3 stele. De la hotel până la plajă faceți un minut pe jos”, a spus „antreprenorul”. Întrebat dacă oferă factură, răspunsul bărbatului a fost: „Da, bineînțeles”. Nu știm ce fel de factură sau contract oferea acesta, însă de obicei, astfel de servicii sunt oferite „la negru”.

in secolul tehnologiei, la Constanta, inca se mai agata turisti prin fluturarea cheilor! Video

Video 2:

Așadar, astfel de afaceri par să prospere, lucru rezultat din faptul că an de an fluturătorii de chei sunt prezenți în toată stațiunea.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in alte tari in fata magazinelor, tarabelor, este cite un pusti, care iti ofera marfa/serviciu. multi constanteni fac/au facut un ban vara din cazari in propriile apartamente. v-au platit alde corina?
6
0
au facut articolul asta pt ca cei de la hotele au probleme cu acestia care inchiriaza camere la sezonieri
7
0
Pai de ce sa dam la booking 20% cand le putem da lor 10% simplu
13
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436