REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
24.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

În secolul vitezei, cartierul Compozitori a rămas fără trotuare și nici acum nu e asfaltat! Video

În secolul vitezei, cartierul Compozitori a rămas fără trotuare și nici acum nu e asfaltat! Video

A.P. 30 iulie 2024 | 00:00 358

Chiar dacă cartierul Compozitori este cel mai nou din Constanța, asta nu scuză problemele rămase nerezolvate. De la trotuare lipsă, la străzi neasfaltate și pământ, zona Compozitori n-a trecut încă în rândul spațiului urban după cum putem vedea. Ca și cum nu erau suficiente aceste motive, se mai adaugă și blocurile înghesuite care îi privează pe locuitori de intimitate și de lumina soarelui.

in secolul vitezei, cartierul Compozitori a ramas fara trotuare si nici acum nu e asfaltat! VideoStrăzi năpădite de buruieni

Cum România are probleme cu asfaltările în general, Constanța nu poate fi mai prejos de atât și, prin urmare, problemele care pleacă de la gropi, deci de la mici porțiuni de lipsă a asfaltului până la lipsa lui în totalitate găsim și aici. Putem spune că așa se întâmplă și în cazul unor străzi din cartierul Compozitori.  

in secolul vitezei, cartierul Compozitori a ramas fara trotuare si nici acum nu e asfaltat! Video

Lipsa trotuarelor, o problemă nerezolvată

Lipsa străzilor asfaltate e o problemă de ordin minor față de lipsa trotuarelor. Fără trotuare e foarte dificil să te plimbi, să mergi la magazin, la muncă sau pe unde mai ai drum pentru că riști să fii lovit de mașini. Cu toate că, locul lăsat gol pentru „construirea“ trotuarelor există, acesta este ocupat de mașini, pentru că nici locurile de parcare nu sunt suficiente.

Pe strada Constantin Bobescu, spre exemplu, în zilele ploioase ai două opțiuni: prima este să mergi pe partea carosabilă, ferindu-te de mașini, cealaltă variantă este să încerci să te strecori pe lângă mașinile parcate în fața blocurilor sau caselor, după caz, și să mergi prin noroi.

Problemele privind confortul și siguranța pietonilor sunt și mai accentuate atunci când este vorba de părinții care trebuie să iasă afară să-și plimbe copilul sau copiii, după caz, cu căruciorul. Dacă ești părinte și vrei să-ți scoți copilul la plimbare, indiferent dacă cu bicicleta, trotineta, căruciorul, sau pur și simplu, trebuie să fii și mai atent decât ai fi în mod normal pentru că nu ai cum să îți ții copilul de mână și să mergi pe lângă acesta.

in secolul vitezei, cartierul Compozitori a ramas fara trotuare si nici acum nu e asfaltat! Video

Blocuri înghesuite unul lângă celălalt

Dacă tot suntem la capitolul problemelor din acest cartier, o alta ar fi faptul că unele blocuri sunt construite prea aproape unul lângă altul, făcând astfel încât unele apartamente să fie private de lumina soarelui pe timpul zilei, iar intimitatea în propria „casă“ este fie un lux.

in secolul vitezei, cartierul Compozitori a ramas fara trotuare si nici acum nu e asfaltat! Video
În concluzie  la orizont nu se întrevede nici un plan pentru rezolvarea acestor probleme. Nici dacă vorbim de trotuare, nici de parcări, nici măcar de infrastructura deficitară, nu s-a luat nicio atitudine. Această situație trenează de ani buni și probabil că or să mai treacă încă câțiva până când se vor rezolva problemele.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rusulee, vino si fa frumos compozitori. Sa aveti cu ce va lauda. Nea vergi e cu eforia lui. Dar tu?. Faceti infrastructura im cartierul asta si veti vedea crestere de sondaje. Dar nu ca ursii la.final.de.mandat
2
0
Replik dc blocati comm
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513