REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 11 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6879
16.4° Constanța Vineri, 11 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6879
 

În sfârșit! Centrala Nucleară de la Cernavodă are un nou director general!

În sfârșit! Centrala Nucleară de la Cernavodă are un nou director general!

Andreea POPA 11 octombrie 2024 | 00:00 298

Nuclearelectrica a făcut o serie de numiri importante la conducerea sa, inclusiv prin schimbarea directorului general al Centralei Nucleare de Cernavodă. În plus, singurul producător de energie nucleară din România a recrutat un nou director financiar, în locul celui care ocupa acest post cu un mandat provizoriu. Noul director general al centralei de la Cernavodă este Romeo Urjan, cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul nuclear, în timp ce actualul director general al centralei, Valentin Ovidiu Nae, a fost avansat pe funcția de director de securitate nucleară la Nuclearelectrica. Interesantă este numirea noului director financiar al companiei nucleare, Daniel Adam, care a fost anterior angajat inclusiv la celebrele reviste Femeia și Cosmopolitan.

in sfarsit! Centrala Nucleara de la Cernavoda are un nou director general!Romeo Urjan

Nuclearelectrica a anunțat că „funcția de Director al Sucursalei CNE Cernavodă va fi ocupată de Romeo Urjan, iar funcția de Director de Securitate Nucleară din cadrul SNN va fi ocupată de Dl. Valentin Ovidiu Nae, actualul Director al Sucursalei CNE Cernavodă, ambele posturi fiind ocupate în baza unui Contract Individual de Muncă, potrivit structurii organizatorice a SNN”.

Potrivit companiei, „Urjan are peste 30 de ani experiență în industria nucleară, incluzând operarea centralelor nucleare, construcție și punere în funcțiune, securitate nucleară și pregătire personal”.

Noul director general al centralei de la Cernavodă a condus și o centrală nucleară din Canada 

Romeo Urjan a fost directorul de Producție al Centralei Nucleare de la Cernavodă până în anul 2002, iar ulterior a deținut diferite poziții de management în operare, pregătire și control lucrări la centrala nucleară Ontario Power Generation din Canada, din anul 2002 până în anul 2015. În cadrul SNN, Romeo Urjan a deținut funcția de director general adjunct Operațiuni, fiind în prezent directorul Direcției Tehnice și Securitate Nucleară.

Urjan este absolvent al Universității Politehnica București și deține un MBA de la Open University Business School din Marea Britanie.

De asemenea, compania de stat Nuclearelectrica a mai anunțat că l-a recrutat pe Daniel Adam în funcţia de director financiar (CFO) şi că astfel Vasile Dascălu – care avea mandat pe cinci luni – şi-a încheiat mandatul.

in sfarsit! Centrala Nucleara de la Cernavoda are un nou director general!Daniel Adam

Director financiar la Nuclearelectrica de la o firmă de produse pentru animale de companie

Daniel Adam a fost director financiar al Holde Agri Invest (HAI), holding din agricultură listat la bursă, între ianuarie şi august 2024, iar din septembrie 2024 activează din aceeaşi poziţie la Pet Factory SRL, specializată în produse pentru animale de companie.

„Daniel Adam are o experienţă de aproximativ 19 de ani în poziţii de top management şi management financiar şi operaţional, deţinând funcţia de Director Financiar la Holde Agri Invest SA, Director General Adjunct/Director de Operaţiuni la Euro Druckservice GmbH, Country Manager ESD România etc. Aria sa de expertiză include managementul relaţiilor cu finanţatorii, implementarea sistemelor de management financiar modern şi conducerea strategică şi operaţională internaţională, cu accent pe managementul dezvoltării”. Adam este absolvent al Executive MBA IEDC Bled School of Management şi este licenţiat în Management Financiar Contabil”, arată Nuclearelectrica.

Conform companiei naționale nucleare, Daniel Adam a fost ales de Consiliul de Administrație la recomandarea Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, ca urmare a finalizării procedurii de selecţie în conformitate cu prevederile OUG 109/2011, procedură derulată de către Comitetul de Nominalizare şi Remunerare din cadrul Consiliului de Administraţie al S.N. Nuclearelectrica S.A., asistat de un expert independent.

in sfarsit! Centrala Nucleara de la Cernavoda are un nou director general!CV Daniel Adam

in sfarsit! Centrala Nucleara de la Cernavoda are un nou director general!CV Daniel Adam

Și-a petrecut aproape toată cariera în domeniul tipografiei și a editării de reviste

Conform CV-ului său, Daniel Adam a mai lucrat în perioada 2019-2022 ca CEO la Euro Druckservice GMBH în Germania, lider de piață în tipărire, domeniu în care a activat cel mai mult și anterior. Astfel, în perioada 2015-2019 a fost country manager la tipografia ESD România, în 2014-2015 a fost CFO la tipografia World Class România, iar în perioada 2009-2013 a fost CFO la tipografia Infopress Group din Odorheiu Secuiesc. 

Între 2007 și 2009 a fost COO la Domus Magazin, un grup de presă care scotea reviste precum Căminul, Casa Mea sau Revista de Unelte și Echipamente, iar între 2003 și 2006 a fost asistent director financiar și manager marketing la Sanoma Hearst România, grup de presă care edita reviste celebre precum Femeia, Cosmopolitan, FHM, Casa și Grădina sau Mami. 
Daniel Adam a terminat în 2002 Facultatea de Management de la Universitatea Spiru Haret, iar în 2008 a obținut un master la Școala de Management Bled din Slovenia.  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3125143822
5/49
193462335
joker
1942212358