REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.5° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
27.5° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

În sfârșit! S-a găsit finanțare pentru realizarea a două rute ocolitoare spre sudul litoralului

În sfârșit! S-a găsit finanțare pentru realizarea a două rute ocolitoare spre sudul litoralului

Replica API 26 iulie 2022 | 15:24 9268

Vești bune pentru constănțeni, dar și pentru milioanele de turiști care vizitează Constanța. Două proiecte-cheie de modernizare a infrastructurii județene, în valoare de 140 de milioane de lei, realizate de Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, pentru Consiliul Județean Constanța, au primit finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, anunță șeful CJ, Mihai Lupu.

”Prin cele două proiecte vor fi realizate două rute ocolitoare, care vor decongestiona traficul în partea de Sud a județului, una dintre cele mai „sufocate” zone din Constanța. Proiectul de modernizare a DJ 393, tronsonul cuprins între localitățile Techirghiol și Arsa. Ruta ocolitoare va avea 23,65 de kilometri, iar valoarea proiectului este de 97.000.000 de lei.

Proiectul de modernizare a DJ 391, tronsonul cuprins între localitățile Tuzla și Biruința. Ruta ocolitoare va avea 11,7 kilometri, iar valoarea proiectului este de aprox. 43.000.000 de lei. Cei 140 de milioane de lei (aprox. 28 de milioane de euro) obținuți de județul nostru prin cele două proiecte realizate de Asociația de Dezvoltare Durabilă reprezintă un sfert din suma totală primită de Constanța, pentru toate proiectele depuse de instituțiile publice din județ, pentru a fi finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Urmează, în perioada imediat următoare, semnarea contractului, procedura legală privind organizarea licitațiilor și începerea lucrărilor. Este pentru prima oară, în ultimii 30 de ani, când administrația locală a găsit soluția privind modernizarea infrastructurii rutiere în zona de Sud a Constanței. O zonă care afectează dramatic un număr mare de persoane, precum și activitatea economică a județului. Proiectele noastre continuă, pentru că merităm cu toții o viață cel puțin decentă, aici, în Constanța”, a transmis Mihai Lupu.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Macar sa-l faca cu 4 benzi....Era buna o sosea de la Costinesti la Topraisar...
0
0
Sper sa se rezolve ceva pt ca incepe sa fie din ce in ce mai rau .
0
0
Se muta traficul mai pe agigea.cozile vor fii aceleasi.accidente mai multe.se trece de la 1 drum cu benzi pe fircare sens de mers la unul cu cate o banda. Sa vedeti atunci accidente.Cate accidente mortale au fost pe Agigea N***u Voda in ultimul an?
0
0
Si DJ 392 Pecineaga Amzacea de ce nu l.faceti? De acolo.se ajunge usor la A2 Si ar prelua tot sudul litoralului! Arsa? De la Arsa cum.ajungi la A2? Capete de creta ca astia nu am.mai vazut!
1
0
si intortocheate ca sa nu se prinda nimeni cum se fura banii. Probabil ca va lucra abc val. Sau raja.
1
0
stie ceva cand vor fi gata proiectutele astea ?
1
0
Au unii niste idei...,Cap de linie Arsa,ca nu inteleg,ce e la Arsa?Probabil vin turistii sa viziteze Ferma...vedetelor!Daca tot e o stire de senzatie, scrieti in detaliu,sa priceapa tot romanul.
1
0
pai soferii evita si autostrada intre medgidia si cernavoda ca e prea lunga fata de drumul vechi si voi credeti ca vor folosi aceste drumuri? Baiiii in ziua de azi timpul costa bani!!!
2
0
vor fi gata peste 20 de ani
1
0
Sunt drumuri prin sate dobrogene. Ma gandeam ca fac si ei o autostrada.
1
0
Ce ocolitoare sunt alea cand amandoua se opresc in giratoriul de la Agigea ? Singura solutie viabila e prelungirea autostrazii din zona Murfatlar, ca sa nu fii nevoit sa mai faci inca un pod peste Canal, cu iesire undeva in zona Costinesti, apoi continuata paralel cu dn-ul pana la Vama Veche.
3
0
mai bine faceati trei pasarele in Eforie Nord si un drum pe landa calea ferata, sens unic! Nu se v-a schimba nimic cu aceste drumuri intortocheate!
1
0
Techirghiol -Mosneni
1
0
Pai nu ziceau de acum ceva ani ca urmeaza sa apara autostrada sau drum express ? Vai pl lor..
1
2
Cine le face ? Teldrum ? Oricum vad ca sunt lungi si intortocheate
3
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513