REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.5° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
27.5° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

În SUA, cazurile de sifilis în rândul nou-născuţilor s-au dublat

În SUA, cazurile de sifilis în rândul nou-născuţilor s-au dublat

a 10 noiembrie 2023 | 00:00 307

Autorităţile sanitare din Statele Unite au făcut apel marţi la o mobilizare generală în faţa înmulţirii numărului de cazuri de sifilis la nou-născuţi, care a crescut de peste două ori în zece ani, reflectând o situaţie îngrijorătoare în ceea ce priveşte recrudescenţa infecţiilor cu transmitere sexuală din această ţară, informează AFP.

in SUA, cazurile de sifilis in randul nou-nascutilor s-au dublat

Sifilisul se dezvoltă la sugari atunci când mama însăşi este infectată şi netratată. La o femeie însărcinată, sifilisul poate duce la avort spontan, la moartea fătului sau la complicaţii pe termen lung pentru copil, cum ar fi pierderea vederii sau a auzului şi malformaţii osoase.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie sanitară federală din Statele Unite, subliniază că 9 din 10 cazuri ar fi putut fi prevenite prin depistarea şi tratamentul administrat la timp în timpul sarcinii, conform Agerpres.

"Criza sifilisului congenital din Statele Unite a atins un nivel sfâşietor", a declarat într-un comunicat Debra Houry, o responsabilă cu rang înalt din cadrul CDC.

"Epidemia de infecţii cu transmitere sexuală continuă să se intensifice în ţara noastră", a adăugat ea în cadrul unei conferinţe de presă. Cazurile de sifilis sunt în creştere "la toate grupele de vârstă, inclusiv la femeile aflate la vârsta fertilă şi la partenerii lor sexuali", a mai spus Debra Houry.

Bebeluşii de culoare, amerindieni şi hispanici au fost de până la opt ori mai predispuşi să se nască cu sifilis decât bebeluşii născuţi de mame albe în 2021, a precizat CDC. O constatare pe care agenţia o atribuie unor "decenii de determinanţi sociali profund înrădăcinaţi", care au creat mai multe obstacole în calea accesului la îngrijirile medicale, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513