REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

În Tuzla se va amenaja un nou sens giratoriu

În Tuzla se va amenaja un nou sens giratoriu

Cristina BĂRBUCEANU 13 februarie 2023 | 00:00 2338

Un proiect foarte important este pe cale să fie pus în aplicare în Tuzla. Astfel că, accesul către aerodromul din Tuzla se va face mai ușor deoarece acolo se va construi un sens giratoriu. Proiectul, îmbrățișat de primarul Reșit Taner, a fost inițial respins de 4 consilieri, motivul invocat fiind acela că o lizieră și niște fâșii de teren ar sta în calea construirii sensului. În cele din urmă, proiectul a fost acceptat.

in Tuzla se va amenaja un nou sens giratoriuÎn stânga imaginii este zona în care sensul giratoriu va fi construit

Aerodromul din Tuzla, obiectiv turistic

În politică, la fel ca în viață, există păreri pro și contra, pentru că fiecare om are propriile opinii, convingeri. Așa că, adesea, oamenii dintr-o colectivitate cu greu reușesc să se pună de acord, lucru valabil și pentru lumea politică. În plus, într-o primărie, primarul are nevoie de sprijinul colegilor, dar și de înțelegerea, susținerea acestora. Fără acestea lucruri, un primar nu poate pune în aplicare niciun proiect, și, implicit, nu își poate desfășura activitatea. 

in Tuzla se va amenaja un nou sens giratoriuSemnul care indică faptul că la dreapta se află Aerodromul Tuzla

Un proiect foarte important a fost inițiat în Tuzla, proiect susținut pe deplin și de primarul Reșit Taner. Proiectul presupune construirea unui sens giratoriu care să ușureze accesul spre și dinspre Aerodromul Tuzla. 

in Tuzla se va amenaja un nou sens giratoriuLa ieșirea din Tuzla, pe partea dreaptă este drumul care duce la aerodrom

La Aerodromul din Tuzla se pot efectua numeroase activități, precum: salturi de agrement cu parașuta individuală; salturi de agrement cu parașuta tip tandem, acolo funcționând o școală de parașutism și una de pilotaj, aerodromul fiind de mare interes și foarte important pentru Dobrogea.

in Tuzla se va amenaja un nou sens giratoriuDrumul care duce spre aerodrom

Primarul vrea sens, consilierii nu

Primarul Reșit Taner consideră că un sens giratoriu care să ușureze accesul la aerodrom este vital. Din păcate, 4 consilieri s-au opus total, nefiind de acord cu inițiativa. 

in Tuzla se va amenaja un nou sens giratoriuLocul în care ar urma să se construiască sensul giratoriu

Evident, unul dintre consilierii care nu au îmbrățișat ideea unui sens giratoriu la aerodrom, Ban Constantin, a spus: „Problema este dacă drumul este dincolo de lizieră, adică înspre terenurile arabile înspre DN de la lizieră spre DN”. Desigur, acesta nu a fost considerat un argument foarte solid, însă secretarul general al Consiliului Local i-a oferit consilierului un răspuns pe care probabil nu îl aștepta, spunându-i că fâșiile de teren sunt ale Primăriei. Ceea ce înseamnă că motivul invocat de unul dintre consilierii „împotrivă”, conform căruia un drum și o lizieră ar încurca construirea unui sens giratoriu, a picat. 

in Tuzla se va amenaja un nou sens giratoriuLocul în care ar urma să se construiască sensul giratoriu

Ședința inițială s-a încheiat cu voturi împotrivă din partea consilierilor care nu au fost de acord cu construirea sensului. La o ședință ulterioară, aceștia au acceptat proiectul. Acum rămâne de văzut când va începe construirea efectivă a acestui sens giratoriu, atât de așteptat de unii, dar respins de alții. 

Video:
 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166