REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Încă o condamnare în dosarul vaccinărilor la chiuvetă, din Mangalia

Încă o condamnare în dosarul vaccinărilor la chiuvetă, din Mangalia

Virgil STOIAN 6 iunie 2023 | 00:00 2766

Șase persoane, printre care trei cadre medicale, au fost reținute, în pandemie, de procurorii DNA în dosarul privind vaccinările fictive din Mangalia. Pentru a primi un certificat fals de vaccinare, „clienții” plăteau între 250 și 400 de euro. Una dintre acestea, respectiv Mărioara Stoica, a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii din cadrul DNA, care a ajuns pe masa judecătorilor din cadrul Tribunalului Constanța. În urma acordului, Mărioara Stoica va fi condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de „constituire a unui grup infracțional organizat”, în modalitatea „aderare”, instigare la fals informatic și complicitate la trafic de influență.

inca o condamnare in dosarul vaccinarilor la chiuveta, din Mangalia


Două asistente medicale din cadrul Centrului de vaccinare amenajat în incinta Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia, Pompilia Timofei şi  Henrietta-Raluca Berge, au fost reţinute de procurorii anticorupţie într-un dosar în care se cercetează modalităţile prin care peste 100 de persoane, majoritatea din judeţele Suceava şi Constanţa, ar fi obţinut certificatul digital european COVID-19 fără să se fi imunizat. Au mai fost reţinute alte trei persoane, printre care și Mărioara Stoica sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, dare de mită, acces ilegal într-un sistem informatic, fals informatic, fals intelectual şi spălare a banilor, săvârşite în forma autoratului, complicităţii şi a instigării.

inca o condamnare in dosarul vaccinarilor la chiuveta, din Mangalia

Cum funcționa rețeaua

La sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie 2021, Timofei Pompilia, Berge Henriette – Raluca, asistente medicale din cadrul Centrului de Vaccinare amenajat în incinta Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia, și ceilalți inculpați ar fi constituit un grup infracțional organizat care avea ca scop final eliberarea de certificate de vaccinare anti - Covid falsificate, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 250 și 400 de euro, persoanelor interesate. Ulterior la acest grup ar fi aderat mai multe persoane, intermediari de încredere (rude, prieteni etc.), care s-au specializat în racolarea de persoane dornice să obțină astfel de certificate falsificate de vaccinare, la rândul lor percepând comisioane cuprinse între 100 și 250 de euro, în funcție de starea materială a clienților. Un aspect important la stabilirea „tarifului” era acela al prezenței persoanei la centrul de vaccinare. Astfel, în cazul persoanelor dispuse să se deplaseze la Mangalia, tariful cerut de intermediar era de 500 de lei, iar în cazul celorlalte, care nu doreau să se prezinte la centrul de vaccinare, tariful era de 700 de lei și era perceput pe loc.

inca o condamnare in dosarul vaccinarilor la chiuveta, din MangaliaMinuta judecătorească

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis admiterea sesizării privind acordul de recunoaștere a vinovăției. În urma acordului, Mărioara Stoica va fi condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de „constituire a unui grup infracţional organizat”, în modalitatea „aderare”, instigare la fals informatic și complicitate la trafic de influență. Sentința a fost dată pe 24 mai 2023 și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cei care au omorat oamenii cu vaccinul nu sunt condamnati. sunt condamnati cei care nu au omorat oamenii cu vaccinul, adica nicio fapta buna nu ramane nepedepsita. romaniaa-romafiaa
5
4
Tu de ce nu swugi puuuula? Ia suge tu putin PUUUULAAAA ca sa nu ti se aplece. Tarfa ce esti
3
3
a fost o mare TEAPA de ce se primește condamnări?
6
3
de ce nu se da cu executare pentru asa ceva?
4
12
mai mizeriilor astia devalizeaza ce a mai ramas din tarisoara asta si voi ii anchetati pe cei care iau salvat de moartea numita vaccinuri anti covid
9
3
Care covidel? O mascarada! Din fericire, ocultei mondiale nu le-a iesit planul.
12
3
OAMENII ASTIA AU SALVAT VIETI !!! Din sutele , miile , de ''vaccinati la ghiuveta'' cel putin o persoana traieste datorita acestui lucru....nu introdus serul ucigas in organism !
12
3

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677