REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Încă o dovadă că mai sunt turiști care rămân fără masină, când...”parchez ca un bou”. Video

Încă o dovadă că mai sunt turiști care rămân fără masină, când...”parchez ca un bou”. Video

Virgil STOIAN 15 iulie 2023 | 00:00 4352

Sezonul estival este un prilej de bucurie pentru majoritatea constănțenilor, în special a hotelierilor sau a celor implicați în fenomenul turistic. Există totuși și o parte a locuitorilor care așteaptă această perioadă cu groază. Este vorba despre locuitorii din cartierul Faleză Nord, care în fiecare an se confruntă cu aceeași problemă. Cu toate că au locuri de parcare pentru care plătesc taxe, acestea sunt ocupate de mașinile turiștilor veniți la mare. Mai mult decât atât, unii șoferi parchează chiar în fața porților caselor, blocând practic accesul acestora. Exasperați, unii apelează la Poliția Locală. Este și cazul unui turist din Botoșani care s-a trezit cu automobilul ridicat, după ce a parcat în fața porții unui riveran.

 inca o dovada ca mai sunt turisti care raman fara masina, cand...”parchez ca un bou”. Video
Un nou sezon estival, aceeași problemă pentru mii de locuitori din cartierul Faleză Nord, care pleacă dimineața la serviciu iar seara, când se întorc, sunt nevoiți să parcheze la ”n” kilometri distanță... dacă au noroc să prindă un loc liber.

 inca o dovada ca mai sunt turisti care raman fara masina, cand...”parchez ca un bou”. Video

Alții, mai ghinioniști, constată că nu pot ieși cu mașina din propriile curți, pentru că sunt blocate de autoturismele turiștilor. Adevărat, nu sunt locuri de parcare, iar primăria a ajuns să dea undă verde șoferilor să parcheze inclusiv pe trotuar. Așa se face că singura consolare a riveranilor rămâne Poliția Locală, care vine pe teren, constată că s-a parcat ilegal și ridică mașinile.

 inca o dovada ca mai sunt turisti care raman fara masina, cand...”parchez ca un bou”. Video

Un turist din Botoșani mai scoate din buzunar câteva sute de lei

Un turist din Botoșani care și-a lăsat mașina parcată pe trotuar, chiar în fața porții unui locuitor din cartierul Faleză Nord, a avut surpriza neplăcută să nu își mai găsească mașina unde o parcase. Motivul? Aceasta a fost ridicată și dusă pe strada Caraiman, șoferul fiind nevoit să plătească o taxă pentru a o recupera.

Video:

 
Este soluția de avarie folosită de locuitorii celor din Faleză Nord împotriva celor care parchează pe locurile lor sau în fața locuinței.

Video:

 

Problema este una foarte mare. De obicei folosim diverse obiecte pentru a bloca locul de parcare, însă așa nu se mai poate. Chestia asta se întâmplă în fiecare an. Poate ar trebui construite mai multe parcări ca să nu ne mai confruntăm cu această problemă” a declarat o locuitoare a cartierului.

 inca o dovada ca mai sunt turisti care raman fara masina, cand...”parchez ca un bou”. Video

Viceprimarul Rusu recunoaștea că în zonă este o problemă serioasă


În urmă cu 2 ani,  viceprimarul Ionuț Rusu ne declara că empatizează cu locuitorii zonei Faleză Nord și ne-a confirmat că este într-adevăr o problemă în acea zonă. Oficialul îi ruga pe constănțeni să apeleze cu încredere la Poliția Locală pentru a le fi eliberate locurile dar și la Primărie pentru găsirea de soluții pe acest subiect.

 inca o dovada ca mai sunt turisti care raman fara masina, cand...”parchez ca un bou”. Video

„Constănțenii care se simt nedreptățiți pentru aceste lucruri pot apela la serviciile Poliției Locale dar și a celor de la Confort Urban, astfel încât să beneficieze de toate drepturile închirierii unui loc de parcare. Trebuie să fie anunțată Poliția Locală pentru a-i putea avertiza pe cei care ocupă locurile iar dacă se persist în această situație, bineînțeles, că pot apela la serviciul de ridicări.” declara la acea vreme Ionuț Rusu.
La doi ani de la declarațiile viceprimarului, situația este aceeași și nemulțumirile locuitorilor din Faleză Nord se acutizează. Nimeni nu face nimic, singura soluție fiind apelul la Poliția Locală și ridicarea mașinii. Iar Rusu nu a putut fi contactat pentru o explicație cu privire la situația din prezent!

Până când Primăria Constanța va găsi soluții, dacă le caută, va continua vânătoarea locurilor de parcare în Faleză Nord!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti un retardat flamand care n-ai bani de mamaia si vii in Faleza Nord la plaja cu ligheanul tau zburator. Daca ai avea bani sa locuiesti in cartierul asta ai vedea ce inseamna sa te invadeze totii taranii din toata Romanica si sa nu ai liniste in casa ta. Ridica-v-ar pe toti politia sa va parcheze pe Caraiman. Primaria asta retardata ar trebui sa puna taxa de acces in zona si sa faca parcari.
2
2
DU-TE LA SCOALA,URGENT,ALTFEL VEI SFARSI CASATORIT CU UNA CA TINE,CARE NU DA DOI BANI PE LIMBA ROMANA DAR ARE BOTOX SI ÎN UNGHII SI VETI FACE DOI PLOZI CARE VOR FI LA RANDUL LOR …TOT ANALFABETI
7
1
Noi tineri preferam de cat sa dam bani pe Logan nou mai bine ne lom Opel sau BMW secănd din Germania
3
5
De neversea ati zis ca nu aveti oameni, toti sunt la modern. Si ca veniti luni.
5
0
Du-va in plua mea cu Faleza Nord, numai basiti cu harfe in cap, cand se vorbește de alt cartier, numai comentarii nesimțite din partea astora care se cred mai presus de altii, dar ei stau in rahat pana la gat
9
2
Tot voi si vecinii vostri din faleza sunteti de vina, majoritatea inchiriati la n***u sau le bagati pe air bnb.
12
2
Politia locala trece pe langa masini de astea, ale asa zisilor turisti, parcate direct pe spatiul verde si nu le face nimic.Daca ar ridica in fiecare zi 10-15 masini parcate aiurea in zona Faleza Nord, sa vezi ce corecti ar fi dupa aia.In Santa Maria, parcarile stau goale si ~turistii~ vietii parcheaza pe trotuare iar pietonii sunt nevoiti sa circule pe sosea.Vine politia locala zilnic, stau un pic in parcare fara sa ia nicio masura si pleaca.Cum sa respecte astia legea daca legea are sanctiuni si nu sunt aplicate?!
17
3
Băi primar anchetat penal, băăă Vergeluș cum justifici și bănetul aruncat pe logoul pt Mamaia cand escrocii tăi au dat copypaste pe net pt mazgălitura aia? Vintilă Alin , alt client penal al DNA , Măndilă Georgel cum jutifică mănăria asta, gașcă de escroci oridinari ce sunteți ?
25
3
Poliția locală,cea națională, jandarmeria, cu toții trebuie să " tropăie" prin tot Municipiul. Și fără milă sau favoritisme pt ăia cu nr mai...speciale! Adică maimuțoii care se cred șmekeri pt că sunt angajați pe la autoritătile locale sau directorașii cu ifose de dumnezei pe pamant , caz în care milițenii au listuțede la sfuți cu cine NU POT AMENDA, NU AU VOIE SĂ DERANJEZE cumva !Peste tot sunt lepre ! Hellooooo Vergeluș , auzi ori DNA ul ți-a halit urechile!? Ps- Vergeluș, vezi că se poartă geanta cu toate " cele " , știi tu ..pt pușcărie idiotule!
16
5

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016