REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
26.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Încă o licitație pentru blocul lui Turcu, de la City Park Mall

Încă o licitație pentru blocul lui Turcu, de la City Park Mall

Replica API 4 aprilie 2022 | 00:39 3988

Despre blocul de locuințe ridicat și deținut de afaceristul Dorinel Turcu s-a mai scris în nenumărate rânduri. Din luna mai a anului 2021, executorii încearcă să scape de acest imobil, însă, nici până la acest moment, niciun investitor nu s-a arătat interesat asupra construcției de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, din zona City Park Mall. Pe 8 aprilie a.c. a fost stabilită o nouă licitație. Prețul de pornire fiind de 19.314.000 lei.

Dorinel Turcu a investit în mai multe zone din Constanța și Mamaia, printre imobilele ridicate numărându-se și blocul de locuințe situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr 173 A., prin firma sa Comfort Construct. Este vorba despre un imobil cu 5 etaje și vedere la bulevard, finalizată în 2018, cu destinația locuințe. Blocul a fost scos la licitație, împreună cu terenul, de către un executor judecătoresc, creditoarea care a cerut înființarea executării silite fiind chiar firma la care Turcu deține calitatea de asociat, și anume Easy Credit 4 All IFN SA.

În 2015, societatea a contractat un credit de la Easy Credit 4 All IFN SA, în care, culmea, deține calitatea de asociat în Comfort Construct. Creditul nu a fost restituit, așa că Easy Credit 4 All a cerut a obținut încuviințarea executării silite a imobilului care a fost ipotecat pentru contractarea creditului. Adică, a blocului de locuințe, S+P+5E.

Prima licitație organizată a fost în luna mai a anului 2021, însă niciun investitor nu s-a arătat interesat să achiziționeze imobilul. Așa se face că, executorii au stabilit o altă data pentru licitație, și anume, 8 aprilie a.c. Dacă la prima licitație, prețul de pornire al licitației a fost de 25.752.000 lei, de data aceasta prețul a fost mai mic, adică 19.314.000 lei. Prețul de pornire al licitației este de 19.314.000 lei ce reprezintă 75% din prețul la care a fost evaluat imobilul. În cazul în care nu se obține prețul de începere al licitației și există cel puțin 2 lichidatori, la același termen, bunul va fi vândut la cel mai mare preț oferit, dar nu mai puțin de 30% din prețul de pornire a primei licitații. Dorinel Turcu, sursa foto: Facebook

Dorinel Turcu, asociat cu Iancu Cușu, Adrian Stavrositu și Marius Crăciun

Easy Credit 4 All se ocupă cu activități de servicii financiare care se referă, în primul rând, la contractarea de împrumuturi, ipoteci, cărți de credit etc. Asociații societății nu sunt necunoscuți în Constanța. Vorbim despre firmele Orient Ceramic SRL, deținută de Dorinel Turcu, al doilea asociat este Progress Consulting SA, administrată de fostul șef al IPJ Constanța, Adrian Rapotan, și deținută de Cristina și Nicolae Crăciun. Al treilea asociat persoană fizică este SC Coremar Pilots SRL, a lui Adrian Iancu Stavrositu, soțul Mariei Stavrositu, fost deputat. Ca persoane fizice regăsim asociați, printre alții, pe Cușu Iancu, fratele Mariei Stavrositu. Easy Credit 4 All Ifn SA mai are ca asociați pe Cealera Ionut, cu 7% din capital, Dumitru Eugen-4%, Fonta Durlea Gabriela Veronica, cu 3 % din capital, Mitrea Viorica și Silberstein Mariana, cu 2 %, Samata Dima și Samara Lidiea, cu 1 % din capitalul social.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768