REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Încă o stație GPL, din Constanța, închisă în urma controalelor

Încă o stație GPL, din Constanța, închisă în urma controalelor

Virgil STOIAN 9 septembrie 2023 | 14:46 3542

Vineri, 08 septembrie a.c., au fost verificati 6 operatori economici. În actiune au fost angrenați 16 de inspectori aparținând instituțiilor cu atribuții de control stabilite prin Ordinul Prefectului nr.400/30.08.2023 (Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța; Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat; Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Constanța; Inspectoratul de Poliție Județean Constanța; Agenția Națională de Administrare Fiscală - Direcția Regională Antifraudă Fiscală Constanța; Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța; Biroul Vamal de Frontieră Constanța) emis în baza Ordinului viceprim-ministrului nr.133/29.08.2023.

inca o statie GPL, din Constanta, inchisa in urma controalelor

În acțiunea de control comisiile au constatat un număr de 40 de deficiențe sau nereguli, cele mai importante fiind:
- lipsa autorizațiilor de funcționare;
- neprezentare RUC (registrul unic de control);
- neprezentare documente și evidențe specifice apărării împotriva incendiilor;
- lipsa indicatoarelor standardizate în spațiile cu pericol de explozie/incendiu;
- exploatarea necorespunzătoare a intalației electrice;
- nerespectarea distanțelor minime față de vecinătăți;
- exploatarea necorespunzătoare a mijloacele de primă intervenție (stingătoare);
- lipsă autorizație de securitate la incendiu;
- neprezentare documente solicitate de către ISCIR;
- lipsă analiză de risc la securitate fizică;
- lipsă proiect tehnic al sistemului de alarmare;
- neimplementare cerințe minimale la securitate, conform HG 301/2012;
- evidență de gestiune neoperată de la 01.08.2023 până la data acțiunii de control;
- lipsă documente privind protecţia împotriva exploziilor;
- neacordarea repausului săptămânal, conform art. 137 alin. (1) din Codul muncii.

Pentru aceste deficiențe, membrii comisiilor, în funcție de atributiile legale, au dispus oprirea din funcționare a unei instalații, au aplicat un număr de 38 de sancțiuni contravenționale, respectiv 18 amenzi în valoare de 132.000 de lei și 20 de avertismente.

Totodată, comisiile au dispus și un număr de 9 măsuri de remediere a deficiențelor care nu faceau obiectul sancțiunilor contravenționale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Problema este că s-au obișnuit să meargă fara unele autorizații pentru că a mers și așa , acum controalele sunt mai exigente și cer totul ca la carte, dar toate cerințele /autorizatile costă bani ,pentru uni se merita făcute ,pentru alți nu și în acest caz nu rămâne decât varianta închiderii. Pentru uni trebuie sa se închidă toate statile gpl că așa vor mușchi lor ,daca au totul în regula care este problema voastră ,daca va este frica că bubuie cu voi ,atunci nu mai stați cu buteliile in casa sau debranșați a de la gaze că sunt șanse de explozie și de la astea .
0
1
Pentru neatentul cu 10 ore in urmă , nu ai citit bine ,am zis clar la mașina . Tu cred că stai în pădurea de care ai zis ,daca nu știi că sunt autoturisme pe benzina cu instalatie gpl ?
0
0
Au pus patroni astia rezervoar de gaz pe unde ia taiat capul,trebuie vazut cine le-a dat aprobare si sa raspunda iar daca si-au facut statii GPL fara autorizatzii atunci astea trebuirsc desfiintzate si la puscarie cu"patroni"astia,caci din ce se vede legea este pentru p****i,schmecheri se descurca nu ii vede nimeni pana nu explodeaza vreo statzie G.P.L.,trebuie controlata si contabilitatea astora sa se vada cat si cu ce pretz au cumparat si cat si cu ce pretz s-a vandut.
2
0
inchideti centrele de fier vechi? Mutati-le in afara oraselor.
4
0
Si mai e una in Tomis 3 intre blocuri, cu o spalatorie langa, aia e ok sau nu ati vazut-o?
3
0
Să mă cac pe tine și pe gpl ul tau.Cumpara butelie daca ai bani daca nu dute în pădure și ia lemne ZDRENTELOR
3
0
aloo ai capul gol. Gol? da, gol. De ce? de orice. Nu vorbim de creier, nu e nici macar aer. E vid. Gol.
3
2
Daca o tineti in ritmul asta ,nu o sa mai avem de unde baga GPL in masina . Oricum nu stiu ce atata galagie cu statile gpl , unora le-a intrat frica in oase ,eu nu am auzit sa bubuie un skid gpl de capul lui, acum nu mai trebuie sa facem nimic ca este periculos ,nu va mai uitati la televizor prea mult ca dauneaza ,sunt uni care chiar daca au statia la 500 m de ei tot nu le convine si le gasesc nod in papura. Parerea mea era sa le acorde un termen de 2-3 luni sa se puna in regula si daca nu se dorea sau nu se putea din diferite motive ,atunci puteau sa le inchida ,odata ce au mers atatia ani pana acum fara probleme, ce mai conta cateva luni ,probabil ca multi nu si-au dat interesul pentru ca mergea si fara acele autorizatii.
2
6
Și până acum ce-au făcut de nu au închis-o? Ce-au făcut până acum?
5
1
Statia GPL de la intersectia b-dului Mamaia cu str. Mihai Viteazu ar trebui mutata, e practic in centrul orasului. Nu credeti?
10
1
Vreau sa va trimit câteva imagini de la statia GPL din Cernavodă situata pe str.Nicolae Titulescu unde se incarca butelii cu capul gol.
6
3

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166