REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Încă un ostatic care avea și cetățenie română a murit în Gaza

Încă un ostatic care avea și cetățenie română a murit în Gaza

Andreea CONDURACHE 17 decembrie 2023 | 00:00 1485

După ce în urmă cu câteva zile s-a aflat că Tal Chaimi, unul dintre românii luaÈ›i ostatici de teroriÈ™tii Hamas din FâÈ™ia Gaza a murit, MAE anunță o nouă tragedie. Autoritățile israeliene au transmis Ministerului Afacerilor Externe că o altă persoană cu dublă cetățenie, israeliană È™i română, ostatică în FâÈ™ia Gaza, a murit.

inca un ostatic care avea si cetatenie romana a murit in GazaInbar Hayman

„În prezent, o persoană cu dublă cetățenie, israeliană È™i română, se mai află ostatice în FâÈ™ia Gaza, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din FâÈ™ia Gaza“, anunță MAE.

Este vorba de Inbar Hayman, de 27 de ani, care a fost răpită de gruparea teroristă Hamas de la festivalul de muzică de la Re'im., potrivit Antena 3, care citează presa din Israel. Când a simÈ›it pericolul, a fugit de la petrecere cu doi prieteni. A fost prinsă însă de teroriÈ™tii care mergeau pe motociclete. Tânăra era pasionată de artă È™i o artistă de graffiti. De asemenea, ea studiase cinematografia în liceu.

Îl cunoscuse pe partenerul ei, Noam Alon, în urmă cu aproape doi ani, în timp ce studia Comunicare vizuală la Centrul Academic Wizo din Haifa. Recent, familia sa a fost anunÈ›ată că a murit în captivitate. Corpul lui Inbar este încă în posesia Hamas, potrivit presei din Israel. La 13 decembrie, s-a aflat că Tal Chaimi, unul dintre românii luaÈ›i ostatici de teroriÈ™tii Hamas din FâÈ™ia Gaza, a murit. Un mesaj postat pe "Forumul pentru ostatici È™i familii dispărute" a anunÈ›at că Tal Chaimi, un locuitor de 41 de ani din Nir Yitzhak, despre care se crede că a fost răpit È™i reÈ›inut în Gaza, a fost ucis pe 7 octombrie. În urma lui Tal Chaimi, cetățean român, au rămas soÈ›ia È™i cei trei copii ai lor - gemeni în vârstă de nouă ani È™i un băieÈ›el de È™ase ani, potrivit Times of Israel.

Bilanțul atacurilor Hamas din Israel de la 7 octombrie este de 1.139 de persoane decedate, inclusiv aproximativ 700 de civili, circa 70 de străini și 36 de copii, conform informațiilor furnizate de AFP vineri.

Armata israeliană a avut nevoie de mai mult de trei zile de lupte violente pentru a redobândi controlul asupra zonelor atacate, scrie Agerpres. Å¢ara a fost îngrozită de acest atac împotriva civililor de o amploare ÅŸi o violenţă nemaivăzute de la înfiinÅ£area statului Israel, în 1948, ÅŸi însoÅ£it de violenÅ£e sexuale pentru investigarea cărora a fost declanÅŸată o anchetă a poliÅ£iei.

Pe 14 octombrie, autorităţile au anunÅ£at un bilanÅ£ de "peste 1.400 de persoane (...) ucise (...) de teroriÅŸtii Hamas". Pe 10 noiembrie, Ministerul de Externe a publicat o "estimare actualizată" potrivit căreia combatanÅ£ii Hamas "au asasinat cu sânge rece circa 1.200 de persoane" în Israel, fără a furniza mai multe detalii.

Numeroase trupuri au fost arse, între care ÅŸi familii întregi care au împărtăşit această soartă chiar în casa lor, sau mutilate oribil. Medicii legiÅŸti au avut nevoie de săptămâni pentru a identifica toate aceste cadavre ÅŸi, la 13 decembrie, au mai rămas doar cinci persoane date dispărute, între care patru israelieni, potrivit biroului prim-ministrului, conform gândul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce părere ai tu și ai tăi, ăștia ce ne ne iubiți mult,de nu se poate.?
0
0
sa declansem razboi arabilor, ne omoara daciiiii!
0
0
Nu este roman este un evreu dar din păcate la ce genocid fac evreii în Gaza, sa ții câțiva ostatici este chiar nimic. Păcat ca evreii nu înțeleg că pe asa cale nu vor avea liniște niciodată.
4
3
dar stiu ca incepand mai ales cu anii 80 multi evrei nascuti si crescuti aici multi din ei adulti au plecat definitiv in israel si in israel sunt multe sute de mii care vorbesc romana mai bine sau mai rau e trist ca mor oameni nevinovati de orice nationalitate din motive politice atat evrei cat si arabi palestinieni acolo e o nebunie de aproape 80 de ani
3
1
Dar cati romani lociuesc in Gaza si in zona? Te pomenesti ca asta este milionul de care se tot vorbeste?
3
0
Dupa cum sunt prezentazi israelieni ashtia de media ca fiind romani nici un israelian nu este israelian 100%caci statul asta s-a format dupa cel de-al doilea razboi mondial cu israelieni imprashtiatzi prin toata europa dupa ce ISRAELUL ca stat a fost shters dupa harta lumi de imperiul Roman.
4
0
D-zeu sa o ierte! Dar nu ii mai prezentati ca si cetateni romani, ei niciodata nu se vor prezenta ca si cetateni romani.
9
0
Ce tot ii prezentati p-astia ca cetateni romani, cand singura lor tangenta cu tara asta e ca le scrie pe o hartie ca ar avea cetatenie de la un neam de spita a 15 a. Si pentru astia Romania trebuie sa se dea peste cap la fel ca pentru 300 de c***e si plozii lor de s-au maritat cu t****i din Gaza si si-au pus cearceafu in cap. Ia mai duceti-va voi dracu sa va dea avioane moca si eliberare tarile unde ati platit voi taxe, ca va aduceti aminte de Romania numa cand va impunge necazu in c*r
11
2
Când te mănâncă pe salam te lingi singurel
3
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016