REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Încă un rănit în explozia de la Crevedia a murit. Bilanţul deceselor a ajuns la 6 victime

Încă un rănit în explozia de la Crevedia a murit. Bilanţul deceselor a ajuns la 6 victime

Ana Maria LIPAN 2 octombrie 2023 | 15:13 587

Bilanţul exploziei de la staţia GPL din Crevedia a ajuns la 6 morţi după ce un pacient cu arsuri internat la o clinică Lubeck, Germania, a decedat, conform raportului privind victimele transmis luni de Ministerul Sănătăţii.

 inca un ranit in explozia de la Crevedia a murit. Bilantul deceselor a ajuns la 6 victime

Patru pacienÅ£i care au suferit arsuri în urma exploziei mai sunt internaÅ£i la clinici din Bruxelles, Milano ÅŸi Lubeck, cel din Lubeck urmând să fie transferat luni în România, informează observatornews.ro. Din raportul transmis de Ministerul Sănătăţii rezultă următoarele date: PacienÅ£i internaÅ£i în spitale din străinătate: 4, PacienÅ£i externaÅ£i: 48 : 41 din spitale din România, 7 din spitale din străinătate, PacienÅ£i decedaÅ£i: 6.

Cel de-al ÅŸaselea deces în urma exploziei s-a produs în 30 septembrie, fiind vorba despre o persoană cu arsuri pe mai mult de 40% din suprafaÅ£a corpului. Dintre pacienÅ£ii aflaÅ£i în străinătate, se află în stare critică unul dus iniÅ£ial la Milano, care are arsuri pe mai mult de 90% din suprafaÅ£a corpului ÅŸi a fost transferat la o altă clinică din Italia, specializată în tratarea arsurilor. ”Pacient intubat ÅŸi ventilat mecanic. Instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Stare critică, monitorizat intensiv continuu. A fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor”, afirmă medicii despre acest pacient provenit de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni”.

Un alt pacient cu arsuri pe mai mult de 45% din suprafaÅ£a corpului, aflat tot la Milano, respiră spontan, este  stabil hemodinamic, cu evoluÅ£ie clinică favorabilă, fiind monitorizat intensiv continuu. Åži acesta a fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor.

Un pacient cu arsuri pe mai mult de 15% din suprafaÅ£a corpului se află la Bruxelles, iar un altul, cu arsuri pe mai mult de 30% din suprafaÅ£a corpului se află la Lubeck, în Germania, urmând să fie transferat într-o unitate medicală din România în cursul zilei de luni. Au fost externaÅ£i pacienÅ£i de la clinici din Berlin  - 2, Bruxelles - 1, Graz (Austria) - 2, Viena - 1. Bergen (Norvegia) - 1.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016