REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.8° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
25.8° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Incendii în Grecia: Premierul Mitsotakis afirmă că schimbările climatice 'nu sunt o scuză'

Incendii în Grecia: Premierul Mitsotakis afirmă că schimbările climatice 'nu sunt o scuză'

A.F. 28 iulie 2023 | 00:00 276

Premierul grec, , a declarat joi că Grecia trebuie să ia mai multe măsuri pentru a combate efectele schimbărilor climatice, în contextul incendiilor dezlănţuite care au distrus ferme şi fabrici în timpul nopţii şi au determinat fermierii să îşi evacueze animalele. Bilanţul morţilor a ajuns la cinci, după ce alte două persoane au murit miercuri în centrul ţării, relatează Reuters.

Incendii in Grecia: Premierul Mitsotakis afirma ca schimbarile climatice 'nu sunt o scuza'Kyriakos Mitsotakis

Mitsotakis a declarat că Grecia trebuie să îşi reformeze politicile de combatere şi prevenire a incendiilor şi să facă mai mult pentru a atenua impactul schimbărilor climatice.

''Criza climatică poate fi o realitate, dar nu poate fi o scuză'', a declarat el în timpul unei întâlniri cu preşedinta Katerina Sakellaropoulou.

''Ţara noastră ar trebui să ia mai multe măsuri... pentru a fi pregătită să atenueze, pe cât posibil, efectele unei realităţi pe care deja începem să o simţim şi care ar putea avea efecte dramatice asupra multor aspecte diferite ale vieţii noastre economice şi sociale'', a spus el, citează Agerpres.

Potrivit pompierilor, peste 500 de incendii de vegetaţie s-au înregistrat în toată ţara până acum în acest an.

Deşi incendiile de vară sunt frecvente în Grecia, oameni de ştiinţă spun că temperaturile mai ridicate şi vremea mai uscată transformă această ţară într-un punct fierbinte al Mediteranei pentru schimbările climatice.

Zona Mării Mediterane a fost afectată de un val de căldură intensă în ultimele zile, iar pompierii s-au luptat să stingă incendiile în întreaga regiune, din Portugalia, Sicilia şi Algeria.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699