REPLICA ONLINE CONSTANTA

23° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
23° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

Incendii masive de vegetație: Grecia cere ajutorul UE

Incendii masive de vegetație: Grecia cere ajutorul UE

Ana Maria LIPAN 21 iulie 2023 | 00:00 359

Grecia, care se confruntă mai devreme decât de obicei cu incendii masive de vegetație, cere ajutorul Uniunii Europene. Singurii pompieri care îi ajută în aceste momente pe cei greci sunt veniți din România și din Malta. Este nevoie de mai mulți și din alte state, spune guvernul elen. În apropiere de Atena, flăcările de cinci metri înălțime au forțat autoritățile să evacueze mai multe case și o mănăstire.

Incendii masive de vegetatie: Grecia cere ajutorul UE

Cele mai mari probleme sunt în regiunile din jurul Atenei: incendii mari la doar câțiva kilometri de periferii - și la nord, și la sud de capitala greacă. Pădurile de pe dealurile din jurul localității Mandra, aflată la doar 20 de kilometri de centrul Atenei, s-au aprins de la temperaturile mari și de la secetă. Localnicii evacuați din casele amenințate de incendii privesc acum, din locuri sigure, elicopterele de pompieri care aruncă apă peste flăcări. Un grup de maici, pe care polițiștii le-au evacuat din mănăstire, s-au rugat înainte să plece.

La nord de Mandra, aceeași situație. Pădurile din jur ard necontrolat. Poliția bate din poartă în poartă și le cere localnicilor să plece cât mai repede. Sunt incendii mari și la sud de Atena, la doar câțiva kilometri de aeroportul internațional. Flăcările continuă să se extindă și să ardă suprafețe din ce în ce mai mari, în ciuda eforturilor pompierilor. Mai grav, se apropie de case.

Sute de oameni au fost evacuați din calea flăcărilor. Pompierii greci primesc o mână de ajutor și de la colegii lor din România. Zeci de salvatori români sunt în Grecia, în prima misiune din acest an, transmite digi24.ro. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699