REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.5° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
22.5° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

Incendiile de vegetaţie, inundaţiile au făcut cel puţin cinci victime în Rusia

Incendiile de vegetaţie, inundaţiile au făcut cel puţin cinci victime în Rusia

Virgil STOIAN 15 iulie 2023 | 00:00 277

Cel puţin patru persoane au murit în viituri în sudul Rusiei, iar o femeie şi-a pierdut viaţa într-un incendiu de vegetaţie din regiunea Ural, au raportat oficiali ruşi şi presa de stat, în urma seriei de evenimente meteo severe din această vară, informează Reuters.

Incendiile de vegetatie, inundatiile au facut cel putin cinci victime in Rusia

Potrivit anchetatorilor locali, trupurile a patru persoane au fost recuperate în oraşul Tuapse şi în împrejurimile acestuia, de pe coasta Mării Negre.

Echipele de salvatori căutau în continuare două persoane dispărute, printre care şi un adolescent, a precizat departamentul regional de investigaţii pe reţeaua de socializare Telegram.

Inundaţiile au fost provocate de ploile torenţiale care au căzut miercuri şi care au copleşit rapid sistemul de canalizare. Guvernatorul regional Veniamin Kondratiev a spus că într-o singură zi s-a înregistrat o cantitate de trei ori mai mare decât media lunară de precipitaţii, fapt care a dus la evacuarea turiştilor dintr-un camping într-o pădure din apropiere.

Potrivit înregistrărilor video publicate pe reţelele de socializare, străzile din oraş s-au transformat în râuri învolburate cu apă maronie care au astupat autovehicule, iar oamenii au rămas blocaţi în clădirile de apartamente. Mai mulţi rezidenţi sunt în continuare daţi dispăruţi, au precizat autorităţile locale.

La mii de kilometri distanţă, în regiunea Munţilor Urali din centrul Rusiei, incendiile de vegetaţie au făcut ravagii în micul sat Shaidurikha, situat la nord de Ekaterinburg, provocând moartea unei femei, potrivit presei de stat, care citează autorităţile locale.

Incendiul s-a răspândit rapid miercuri din cauza condiţiilor meteo de secetă şi vânt, iar 41 de locuinţe au fost cuprinse de flăcări, a relatat agenţia de presă TASS. Alte două persoane rănite au fost spitalizate, a mai relatat agenţia.

Starea de urgenţă a fost declarată în mai multe regiuni din Rusia în vara aceasta din cauza incendiilor care se răspândesc rapid.

Sezonul incendiilor din 2021 a fost cel mai grav din Rusia, cu 18,8 milioane de hectare de pădure distruse, potrivit Greenpeace Russia - o suprafaţă de două ori mai mare decât Irlanda.

Serviciile de urgenţă depuneau eforturi săptămâna aceasta să stingă incendiile de vegetaţie din Iacutia, o regiune din estul îndepărtat al Rusiei, care au început la începutul lui iulie, potrivit presei locale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699