REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Incendiu de vegetație uscată în județul Tulcea

Incendiu de vegetație uscată în județul Tulcea

Victor ROTARU 26 iulie 2023 | 15:01 820

În cursul zilei de miercuri, 26 iulie, salvatorii din cadrul DetaÈ™amentului de Pompieri Tulcea, au fost solicitaÈ›i să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu izbucnit la vegetaÈ›ie uscată, într-o curte din localitatea Malcoci, judeÈ›ul Tulcea.

Incendiu de vegetatie uscata in judetul Tulcea

De urgență, la locul evenimentului, au fost mobilizate două echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere și un echipajul SVSU Nufăru.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiu se manifesta cu flacără deschisă, la vegetația uscată din interiorul unei gospodării.

Prin intervenÈ›ia promptă, salvatorii au reuÈ™it să limiteze extinderea flăcărilor È™i la locuință È™i la o lizieră din apropiere. În urma incendiului, suprafaÈ›a de teren afectată a fost de aproximativ 2,5 ha vegetaÈ›ie uscată È™i mărăciniÈ™. Din primele cercetări, cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind foc deschis în spaÈ›ii deschise.

În această perioadă în care judeÈ›ul Tulcea se află sub COD GALBEN de vânt È™i sub COD PORTOCALIU de caniculă, pericolul de izbucnire a unui incendiu este foarte ridicat. Focul se poate extinde cu repeziciune punând în pericol gospodării, bunuri dar È™i vieÈ›i omeneÈ™ti.

Pentru prevenirea incendiilor de vegetaÈ›ie uscată în interiorul gospodăriilor, Inspectoratul pentru SituaÈ›ii de Urgență “Delta” al judeÈ›ului Tulcea recomandă cetățenilor:

  • să nu arunce la întâmplare È›igările aprinse sau chibrituri;
  • prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în incintele gospodăriilor se face numai în locuri amenajate, în condiÈ›ii ÅŸi la distanÈ›e care să nu permită propagarea focului la construcÈ›ii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaÈ›ii  sau la alte vecinătăți
  • să supravegheze copiii È™i să nu permită  acestora jocul cu focul;
  • orice foc, fie că este în interiorul locuinÈ›ei sau în exteriorul ei, trebuie supravegheat;
  • este strict interzisă incendierea resturilor vegetale în scopul igienizării terenurilor sau a curÈ›ilor;

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510