REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Incendiu devastator din cauza vântului puternic: 12 case au luat foc și 5 persoane s-au intoxicat cu fum

Incendiu devastator din cauza vântului puternic: 12 case au luat foc și 5 persoane s-au intoxicat cu fum

A.F. 8 octombrie 2023 | 23:45 1967

Satul Zăval din judeÈ›ul Dolj este cuprins de un incendiu uriaÈ™ de vegetaÅ£ie uscată. 15 case au luat foc È™i 5 persoane care s-au intoxicat cu fum au fost transportate de urgență la spital. Incendiul, care ar fi pornit de la o persoană care a lăsat un foc nesupravegheat, a mistuit aproape 11 tone de cereale, utilaje agricole, păsări, animale, lemne de foc, dar È™i câteva autovehicule dezmembrate, transmite ISU Dolj. Pompierii continuă să intervină, deoarece focul nu a fost stins în totalitate.

Incendiu devastator din cauza vantului puternic: 12 case au luat foc si 5 persoane s-au intoxicat cu fum

"Astăzi, prin intermediul SNUAU 112, ISU Dolj a fost anunÅ£at despre izbucnirea unui incendiu de vegetaÅ£ie uscată în zona localităţilor Gângiova, ComoÅŸteni, Gighera ÅŸi Zăval. Imediat au fost anunÅ£ate autorităţile locale (serviciile voluntare pentru situaÅ£ii de urgenţă) care, după deplasarea la faÅ£a locului ÅŸi analizarea situaÅ£iei, au solicitat sprijin pentru stingerea incendiului, fiind alertată ÅŸi subunitatea de pompieri cea mai apropiată, Garda de intervenÅ£ie Bechet, care s-a deplasat la locul incendiului cu două echipaje de stingere", a transmis, duminică, ISU Dolj.

Sursa citată a precizat că, având în vedere condiÅ£iile meteo existente la momentul producerii ÅŸi evoluÅ£iei incendiului - vânt puternic, vegetaÅ£ie uscată abundentă, ineficienÅ£a măsurilor de prevenire specifice condiÅ£iilor meteo la nivel local - incendiul de vegetaÅ£ie s-a propagat rapid dinspre câmp către zonele locuite.

Incendiu devastator din cauza vantului puternic: 12 case au luat foc si 5 persoane s-au intoxicat cu fum

”Din datele existente la acest moment, ÅŸase gospodării au fost afectate de incendiu, iar patru persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă la locul intervenÅ£iei, fiind intoxicate cu fum, însă acestea au refuzat transportul la spital”, a mai transmis ISU Dolj.

Sursa citată a precizat că efectivele au fost suplimentate, la locul intervenţiei fiind trimise echipaje de stingere de la Secţia de Pompieri Segarcea, Secţia de Pompieri Băileşti, Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova şi Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova.

De asemenea, la ordinul Inspectoratului General pentru SituaÅ£ii de Urgenţă, 2 autospeciale de la DetaÅŸamentul de Pompieri Caracal din cadrul ISU Olt au fost trimise în zona afectată de incendiu.

Incendiu devastator din cauza vantului puternic: 12 case au luat foc si 5 persoane s-au intoxicat cu fum

"Pentru o mai bună monitorizare a personelor care au suferit de intoxicaţie cu fum şi atac de panică s-a luat măsura de transportare la spitalul din Dăbuleni (4 persoane) şi o persoană care suferea de hipertensiune va fi adusă la spitalul Nr.1 din Craiova", a mai transmis sursa citată.

Intervenţia echipajelor de pompieri continuă la faţa locului.

"La incendiul din satul Zăval au fost afectate 12 gospodării, după cum urmează: 4 case (suprafaÅ£a totală care a ars aprox. 410 mp), 11 anexe gospodăreÅŸti (suprafaÅ£a totală care a ars aprox. 590 mp), aproximativ 11 tone cereale, 5 porci, 50 păsări, aprox. 18 tone lemne de foc, electrocasnice, utilaje agricole ÅŸi câteva autovehicule care erau dezmembrate în diverse procente", a mai transmis ISU Dolj, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510