REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Incendiu într-un bloc de garsoniere, de la o candelă aprinsă, lăsată nesupravegheată

Incendiu într-un bloc de garsoniere, de la o candelă aprinsă, lăsată nesupravegheată

A.F. 22 mai 2023 | 16:38 1257

Salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au intervenit luni, 22 mai a.c., pe Strada Alunișului, din municipiul Tulcea, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu anunțat prin apel la numărul unic de urgență 112.

Incendiu intr-un bloc de garsoniere, de la o candela aprinsa, lasata nesupravegheata

Trei echipaje de pompieri au răspuns apelului și s-au deplasat la locul solicitat cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă deoarece incendiul se manifesta într-un bloc de garsoniere cu un număr mare spații locative. Până la sosirea echipajelor de stingere, propagarea incendiului a fost limitată de vecini, iar la scurt timp acesta a fost lichidat în totalitate de către pompierii militari. 

Nu au fost înregistrate victime, iar pagubele materiale au fost limitate la câteva obiecte de mobilier și aparate electrocasnice - un frigider și un televizor. 

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise. Mai exact, o candelă lăsată aprinsă pe frigider a cărei flacără a aprins materialele combustibile din apropiere (hârtii și diferite obiecte din plastic).

Incendiu intr-un bloc de garsoniere, de la o candela aprinsa, lasata nesupravegheata

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea recomandă folosirea acestor surse de foc cu prudență și cu responsabilitate pentru siguranța lor, a familiei și a celor din jurul lor.

  • Nu lăsați lumânările, candele ori alte surse de foc deschis nesupravegheate! 
  • Când folosiți aceste surse de foc, puneți-le într-un loc sigur, departe de materialele ușor inflamabile și pe o farfurie ori tavă din porțelan / metal cu puțină apă! În cazul în care lumânarea / candela se înclină ori cade, să ajungă în apă și să se stingă.
  • Sub nicio formă NU părăsiți locuința înainte de a vă asigura că toate sursele de foc sunt stinse! Chiar dacă o faceți și pentru scurt timp.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510