REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
26° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Incendiu într-un bloc din Năvodari. 20 de persoane au fost evacuate

Incendiu într-un bloc din Năvodari. 20 de persoane au fost evacuate

Replica API 7 mai 2022 | 16:58 3665

Încă un incendiu a izbucnit în Năvodari, după ce, zilele trecute, un altul făcea ravagii într-un bloc. De data aceasta, militarii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit pe strada Cabanei, la blocul de garsoniere G3. Incendiul a fost localizat la etajul 4, 20 de persoane din bloc fiind evacuate. Din fericire, nici de această dată nu există victime.

Potrivit primelor informații, sâmbătă, 7 mai, a fost semnalat fum gros în baia unui apartament din Năvodari, de la blocul G3.

.

La fața locului au intervenit Stația Midia cu 2 ASAS, un SMURD B și Detașamentul Fripis cu un ASAS, o descarcerare și autoscara. De asemenea a fost adusă și autoscara de la Detașamentul Palas.

Din bloc au fost evacuate 8 persoane, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.

Update:

Pompierii militari au evacuat 20 de persoane din care: 2 copii, 3 bărbați și 15 femei. Nu sunt persoane care să necesite îngrijiri medicale.

O persoană a suferit un atac de panică și este asistată la fața locului de echipajul SMURD B.

Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

Update 2:

Echipajele ce pompieri s-au retras de la locul solicitării, acestea au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor.

La adresă a fost și un echipaj de la firma de furnizare energie electrică care a constatat faptul că o linie de alimentare cu tensiune din instalația electrică a blocului este defectă.

Ce spun reprezentanții ISU

Prin apel unic de urgență 112 am fost solicitați în jurul orei 14:22 sa intervenim în Năvodari, la blocul G3 deoarece se simte miros de fum în baia unui apartament.

Încă din primele momente au fost alocate 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă de la Stația Midia, iar în sprijin, au venit de la Detașamentul Fripis o descarcerare, o autoscară și o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Primele echipaje au ajuns la ora 14:30 și au început recunoașterea pentru a găsi sursa fumului.

Din scara respectivă au fost evacuate 20 de persoane, dintre care 2 copii, iar restul adulți. Pompierii verifică sursa fumului, deoarece acesta nu se mai simte prezent. O persoană a suferit atac de panică, dar nu a necesitat transportul la spital, aceasta fiind asistată la fața locului de către echipajul SMURD B.

Alt incendiu pe 5 mai

Amintim că un alt incendiu a izbucnit în cursul zilei de joi, 5 mai a.c., în jurul orei 11:30, la un apartament localizat la mansarda unui imobil de pe strada Panseluțelor din Năvodari. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină pentru lichidarea flăcărilor. Flăcările se manifestă la mansarda imobilului, fiind afectat și acoperișul acestuia. De îndată, la fața locului au fost alertate șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei autoscări, o autospecială SMURD și o descarcerare, precum și autospecială pentru transport personal și victime multiple. În sprijin au sosit și 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU Ialomița și ISU Călărași. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Citeşte detalii aici: Detalii de la incendiul devastator din Năvodari! Video

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768