REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Incendiu într-un club de noapte din Spania: A fost deschisă o anchetă pentru ''omor prin imprudenţă''

Incendiu într-un club de noapte din Spania: A fost deschisă o anchetă pentru ''omor prin imprudenţă''

A.F. 4 octombrie 2023 | 00:00 229

Justiţia spaniolă a anunţat marţi deschiderea unei anchete pentru omor prin imprudenţă în urma incendiului violent care a avut loc duminică într-un club de noapte din Murcia, în sud-estul Spaniei, soldat cu 13 morţi, transmite AFP.

Incendiu intr-un club de noapte din Spania: A fost deschisa o ancheta pentru ''omor prin imprudenta''

Un judecător de instrucţie de la tribunalul din Murcia "va fi responsabil de conducerea anchetei în vederea clarificării faptelor şi stabilirii, după caz, a răspunderii penale", a indicat instanţa într-un comunicat.

Acest magistrat "aşteaptă în prezent finalizarea identificării" victimelor şi rezultatele autopsiilor, ceea ce va permite "informarea tribunalului cu privire la cauzele şi împrejurările deceselor", a precizat instituţia.

Primăria din Murcia a anunţat luni că pentru clubul de noapte unde a avut loc incendiul, care s-a declanşat duminică în jurul orei şase dimineaţa, fusese emis încă de anul trecut un ordin administrativ de închidere, care nu a fost pus în aplicare.

Administratorii clubului au susţinut că, în opinia lor, acesta funcţiona în mod corespunzător. "Nimeni nu ne-a informat că nu mai exista o licenţă valabilă", a declarat avocatul lor, Francisco Adan.

Potrivit procurorului general al regiunii Murcia, Jose Luis Diaz Manzanera, pedepsele aplicate în acest caz ar putea ajunge până la patru ani de închisoare, sau chiar nouă, având în vedere numărul mare de victime.

Ancheta va trebui să stabilească "dacă a existat o lipsă de măsuri de prevenţie" împotriva incendiilor, a precizat el într-un interviu pentru ziarul local La Opinion de Murcia. "Ar fi putut avea loc şi un scurtcircuit care nu ar fi fost cauzat de o lipsă" a măsurilor de prevenţie, a adăugat el, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699