REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Incendiu la Ferma Dacilor: Şeful Inspecţiei de Prevenire din ISU Prahova, schimbat din funcţie

Incendiu la Ferma Dacilor: Şeful Inspecţiei de Prevenire din ISU Prahova, schimbat din funcţie

A.F. 27 decembrie 2023 | 19:53 1381

Şeful Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a fost schimbat din funcţie după incendiul care a mistuit pensiunea Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani, a anunţat, miercuri, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Incendiu la Ferma Dacilor: seful Inspectiei de Prevenire din ISU Prahova, schimbat din functie

"Astăzi, 27 decembrie 2023, la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în prezenţa inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Prahova (ISU PH) şi a şefului Inspecţiei de Prevenire a ISU PH, a fost efectuată o analiză cu privire la activitatea de control pe care inspectorii de prevenire au desfăşurat-o în anul 2019 la obiectivul la care a avut loc tragicul eveniment din data de 26.12.2023", se arată în comunicatul DSU.

Concluziile analizei i-au fost prezentate secretarului de stat în MAI, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, ocazie cu care au fost dispuse următoarele măsuri:

- schimbarea din funcţie a şefului Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU PH;

- trimiterea unei echipe de control, condusă de adjunctul pentru prevenire al inspectorului general al IGSU, care să verifice activitatea de prevenire de la nivelul ISU PH, dar şi aspectele care nu au putut fi clarificate în cadrul analizei de la nivelul DSU;

- sesizarea organelor de cercetare penală cu privire la unele aspecte rezultate din parcurgerea documentelor prezentate şi din discuţiile avute la nivelul IGSU şi care pot fi circumscrise sferei penale.

Opt persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiului care a mistuit pensiunea Ferma Dacilor.

Printre tinerii care au murit se află o studentă în anul II la Facultatea de Sociologie, fiul generalului Petru Băiceanu, şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, dar şi unul dintre copiii lui Cornel Dinicu, patronul pensiunii, scrie Agerpres.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Corupția și prostia domnește în tot județul Prahova și în toate funcțiile publice.
0
0
După acest eveniment tragic autoritățile trebuie sa controleze miile de pensiuni pt a se vedea dacă au toate avizele necesare. Turistul plătește bani grei pt serviciile oferite, iar statul care aplica impozite mari acestor pensiuni are obligația sa verifice dacă aceste unități turistice asigură conditiile de securitate. Fara avizul de securitate ISU nici o locatie fie restaurat,pensiune ,hotel sa nu poata desfășura activitati economice .Acele pensiuni care nu au nici un fel de documente cum isi platesc impozitul datorat Uat-ului pe raza căruia își desfășoară activitatea.
1
0
Oameni buni, ați auzit despre un analog al Via.gra, care este de 3 ori mai eficient și complet sigur la orice vârstă și, de asemenea, tratează bolile masculine. L-am testat personal si acum il recomand tuturor, este un lucru mega tare, citeste singur ce poate face-------> gg.gg/blubio
0
2
Exact cum sa întâmplat după accidentul de la 2 Mai.Schimbat in altă funcție dar nu DEMIS din m.a.i
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510