REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Incendiu provocat în apropierea unei fabrici Tesla în Germania; o grupare de extremă stânga revendică ''sabotajul''

Incendiu provocat în apropierea unei fabrici Tesla în Germania; o grupare de extremă stânga revendică ''sabotajul''

A.F. 6 martie 2024 | 00:00 164

Un grupuscul german de extremă stânga a revendicat marţi un "sabotaj" asupra unei infrastructuri electrice care a obligat constructorul american de autovehicule electrice Tesla să oprească producţia sa la o uzină din apropiere de Berlin, relatează AFP.

Incendiu provocat in apropierea unei fabrici Tesla in Germania; o grupare de extrema stanga revendica ''sabotajul''

"Cu sabotajul nostru, ne-am fixat ca obiectiv să realizăm cel mai mare black-out posibil al Gigafactory-ului" Tesla, notează gruparea denumită ''Vulkan Gruppe'' într-un comunicat postat pe platforma Indymedia folosită de activiştii de extremă stânga.

Un incendiu a scos din funcţiune marţi dimineaţă un pilon electric situat în proximitatea fabricii Tesla, în partea de sud a capitalei germane. Uzina constructorului american a fost astfel nevoită să-şi oprească activitatea din cauza penei de curent, care a afectat şi localităţile învecinate.

Poliţia a anunţat deschiderea unei anchete pentru suspiciune de incendiu provocat, în timp ce reprezentanţi ai uzinei şi autorităţile locale au vorbit de asemenea despre un act intenţionat.

Tesla "consumă pământuri rare, resurse, oameni, forţă de muncă şi scoate în schimb 6.000 de SUV-uri, maşini ucigaşe şi monster trucks pe săptămână", îşi motivează autorii acţiunea.

Şi activiştii de mediu au acuzat uzina Tesla, construită într-o zonă împădurită în regiunea Brandenburg, că "poluează pânza freatică şi consumă pentru produsele sale cantităţi enorme dintr-o resursă de apă potabilă deja rară".

Inaugurată în anul 2022, unitatea Gigafactory a societăţii Tesla din apropiere de Berlin este prima fabrică a companiei americane în Europa şi produce acolo principalul său SUV, Model Y. Compania intenţionează să dubleze capacitatea de producţie a acestei fabrici, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016