REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
32.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Încep lucrările de reabilitare la Vila Stirbey, din Mamaia!

Încep lucrările de reabilitare la Vila Stirbey, din Mamaia!

Andreea VREJOIU 4 noiembrie 2022 | 00:00 1576

Somptuoasa Vilă a Prințului Știrbey, construită în perioada 1926-1930, în Mamaia, intră în reabilitate. În cursul zilei de miercuri, 2 noiembrie a.c., Primăria Constanța a eliberat o autorizație ce prevede ,,recompartimentări, consolidări, amenajări interioare și exterioare, modificare acoperiș pentru realizare mansardă”. Imobilul nu este clasat individual ca monument istoric, dar se situează în zonă de protecție a unui monument istoric, respectiv la circa 50 m distanță față de monumentul istoric de valoare națională fosta Vila Regală, azi Club “Castel”, în Lista Monumentelor Istorice.


Barbu Știrbey, omul cel mai apropiat al Reginei Maria, a ridicat vizavi de reședința regală din stațiunea Mamaia, o vilă, între ani 1926-1930.Vila Știrbey, cunoscută ca și Vila Rainbow sau Vila cu minaret, are o arhitectură de excepție, în stil modernist cu influențe orientale, dominată de turnul minaret amplasat pe colț. Folosirea turnului-minaret conferă și astăzi o priveliște excepțională, de 360⁰.

Anul 1930 este semnificativ în istoria reședinței, fiind atât anul ridicării ei, cât și anul în care Știrbey era forțat să plece în exil după accederea la putere a lui Carol II (7 iunie 1930). Are 16 camere ce sunt amplasate pe cele 3 nivele (D+P+1). Terenul are o suprafaţă de 420 de metri pătraţi, în apropierea punctului de urcare în telegondolă, la 50 de metri de plajă.


Fastuoasa Vilă Știrbey din stațiunea Mamaia se va reabilita

Vila Știrbey a fost scoasă la vânzare în urmă cu mai mulți ani și cumpărată în 2020 de către o firmă din Ovidiu. Este vorba despre societatea Metfor Travel SRL, firmă administrată și controlată de Radu Otilia Florica și Apolozan Mădălina Beatrice. În cadrul ședinței de marți, 5 aprilie a.c., Comisia tehnică de estetică urbană are în vedere și proiectul privind reabilitatea Vilei Știrbey. ”Recompartimentări, consolidări, amenajări interioare și exterioare, modificare acoperiș pentru realizare mansardă Vila Știrbey. Împrejmuire teren, amplasare firme și organizare de șantier.”

A fost eliberată și autorizația de construire

În cursul zilei de miercuri, 2 noiembrie a.c., Primăria Constanța a eliberat autorizația de construire cu numărul 1016, pentru societatea Metfor Travel SRL. Documentul eliberat prevede execuția lucrărilor de consolidare, amenajări interioare și exterioare, modificare acoperiș pentru realizare mansardă”, pentru Vila Știrbey. Valabilitatea documentului este de 24 de luni, iar durata lucrărilor este de 36 de luni.

Date despre Metfor Travel SRL

Societatea Metfor Travel SRL a fost înființată în anul 2016 și are sediul în orașul Ovidiu, pe strada Industrială, numărul 20. Administratorii ai societății le regăsim pe Radu Otilia Florica și Apolozan Mădălina Beatrice. Firma este controlată de Metacom Anticor SRL (50%) și Metfor Alfa SRL (50%).

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care sunt detinute de alte firme care sunt subsidiare ale unor companii ba din Cipru ba din Seychell ba din Belize..... iar procurorii dorm.ca asa e in ministerul Justitiei, se doarme, voluntar sau involuntar.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699