REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.2° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
25.2° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Încep lucrările la cea mai mare clădire din România, după cea a Palatului Parlamentului

Încep lucrările la cea mai mare clădire din România, după cea a Palatului Parlamentului

Virgil STOIAN 7 mai 2023 | 10:20 1715

Proiectul va ocupa aproape un sfert din terenul alocat și va include aproape 1500 de locuri de parcare, dar va beneficia și de energie electrică generată de peste 9600 de panouri fotovoltaice.

incep lucrarile la cea mai mare cladire din Romania, dupa cea a Palatului Parlamentului

În această vară va începe la Iaşi construcţia celei mai mari clădiri din România, după cea a Palatului Parlamentului. Este vorba despre Spitalul Regional de Urgenţe de la Iaşi care va fi un complex de șapte etaje, cu 850 de paturi, heliport și spații speciale pentru dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților.

Potrivit autorităților naționale și județene, amprenta la sol va fi de aproape 3 hectare din cele 12 alocate acestui proiect, vor fi aproape 1.500 locuri de parcare, iar mare parte din energie va fi furnizată de 9.600 de panouri fotovoltaice.

Lucrările se vor face în două etape. Licitația pentru prima parte va fi lansată luna viitoare. Unitatea medicală ar trebui să reunească toate specialitățile medicale, împărțite acum între spitale diferite. Iar o parte dintre cadrele medicale care vor lucra acolo vor veni tot din cele existente în oraș.

„Va fi mai bine pentru pacient, timpul de reacție se va scurta, complicațiile se vor reduce, mortalitatea se va reduce, pacientul va fi într-un loc și toți ceilalți vor lucra pentru diagnostic în jurul său”, spune Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași.

În cazul spitalului din Iași, în studiul de fezabilitatea din 2019 valoarea lucrărilor a fost estimată la 500 de milioane de euro. Potrivit proiectului tehnic de acum, suma este de 669 de milioane de euro.
Proiectul de la Iași este cel mai avansat dintre cele trei pe care le are în plan Ministerul Sănătății

„Au fost executate toate detaliile pentru execuția proiectului și furnizorii au transmis toate referatele de specialitate. Deci acum proiectul are autorizația de construire, toate avizele. Este verificat de toate structurile de specialitate. Lucrările preliminare constau în împrejmuire, în excavare, avem de deviat o rețea de 20 de kilovolți, deci pregătirea. Scoatem stratul vegetal, cu o durată de execuție de patru luni”, explică Cristina Gafton, manager proiect.

În cazul celorlalte două unități- din Cluj și Craiova- sunt întârzieri de câteva luni. Spitalele sunt așteptate de mulți ani. Iar între timp, de la întocmirea studiilor de fezabilitate în 2019, costurile au crescut.

Și în cazul celorlalte două spitale costurile ar urma să fie mai mari cu aproximativ 100 de milioane de euro. Pentru cel din Cluj, lucrările sunt evaluate acum la 687 de milioane de euro, iar pentru cel din Craiova la 715, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O căutare deschisă a partenerilor sexuali în orașul tău și în funcție de interese, totul este anonim și gratuit deocamdată. Lucru foarte tare, folosește —-> paply.org/kiska
0
0
La constanta ne ocupam de Hypogeu și Histria, iar UPU din Județean cade pe noi. Bravo Lupule, mai adu și 2 animăluțe la Delfinariu și ți ai făcut treaba in ăștia 4 ani..Rușine mare
3
0
in tara lumea se misca. la cta lupu pune director la delfinariu.
2
0
O căutare deschisă a partenerilor sexuali în orașul tău și în funcție de interese, totul este anonim și gratuit deocamdată. Lucru foarte tare, folosește —-> paply.org/kiska
0
3
cum va fi finantat tot circul ca sa vedem cat purem fura !!! Multa mwie cu kkt initiatorilor !!!
2
0
Cel din cta are aprox 53 de ani; un expert spunea recent ca “betonul imbatraneste urat dupa 50 de ani” - adica isi pierde mult din calitatile initiale plus faptul ca a fost proiectat inainte de 77 inseamna ca a fost facut dupa norme seismice gresite si la fel de important proiectul atat de vechi al circuitelor si sectiilor este foarte vechi, complet depasit si gresit fata de normele sanitare actuale, riscul nosocomialelor mortale fiind mult mai mare si din acest motiv; in concluzie se impune de urgenta construirea unui spital judetean de urgenta nou si in constanta dar bugetul sanatatii fiind puternic subfinantat de decenii cu siguranta ca autoritatile asteapta sa faca 100 - 150 de ani sau sa cada la primul cutremur mai mare omorandu-i pe toti cei prinsi sub daramaturi ca si cel de pneumoftiziologie de la palazu mare, mult mai vechi si extrem de rau dotat
7
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513