REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Încep lucrările la spitalul modular din Constanța

Încep lucrările la spitalul modular din Constanța

A.F. 25 iulie 2023 | 00:00 2715

Pe 13 iulie a.c., a fost dat ordinul de începere a lucrărilor și s-a predat amplasamentul către societatea care executa noul Spital modular. Corpul modular va avea 52 de paturi din care 10 paturi de ATI și va fi dotat cu Computer tomograf, RMN, farmacie și laborator.

incep lucrarile la spitalul modular din Constanta

Structura modulară a fost gândită ca un nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și va asigura completarea serviciilor medicale pentru aceasta unitate.

Serviciile de imagistica sunt o premiera pentru SCBI care nu a avut în dotare CT și RMN. Valoarea noului Spital modular este de 10 milioane de euro, iar termenul de finalizare este de 4 luni de la data începerii lucrărilor.

Proiectul vine în completarea amplelor lucrări de modernizare, reabilitare energetică și consolidare ale clădirii vechi a spitalului care se afla la stadiul de realizare a proiectului tehnic. Reconstrucția clădirii vechi de 85 de ani urmează să demareze anul viitor după finalizarea spitalului modular. În acest moment Contractul de finanțare pentru reabilitarea și consolidarea clădirii edificată în 1938 este semnat și are o valoare de aproximativ 27,8 milioane de lei, cu TVA, dintre care 11,8 milioane sunt alocați consolidării.

,,Un mare moment pentru Constanța. Am dat ordinul de începere a lucrărilor la noul spital modular și am predat amplasamentul către constructor," a anunțat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Constanta are nevoie de un spital regional nu de construcția unei cascarabete Sânt fonduri UE Spitalul județean numai e demult sigur Medicii se cred șeici ești tratat ca întro tara africană Intri cu o boală pleci cu trei sau adio dragă Nela La cat praf au inhalat oamenii pe bulevardele sparte primăria face dughene Spital modular se face doar in caz de pandemie sau poate sânt informații că începe războiul in zonă și e nevoie de spital modular
15
0
Am fost internat acum 2 ani la palazu mare si spitalul de pneumoftiziologie avea aparatele de radiografii pulmonare stricate si m-au trimis cu salvarea in oras de doua ori; cat poate sa coste un amarat de aparat de radiografii pulmonare nou bai magarilor ? si acum imi vorbiti de ct si rmn ?
16
1
Aia din urma cu aproape 100 de ani au fost in stare sa ridice un spital nou in orasul asta, probabil mai multe ca si la ala de palazu mare cred are cam tot atat, iar noi azi nu suntem in stare sa facem nici un spital nou in toata tara si le carpim pe cele vechi; de fapt foarte vechi; din cate stiu durata de viata a unei constructii este in mod normal de cca 100 de ani pentru ca toate materialele imbatranesc si isi pierd foarte mult din calitatile initiale; ce sa inteleg ca primaria vrea sa-l transforme in monument istoric ? daca le spui ca sunt incompetenti se supara; iar spitalul asta din containere mi se pare chiar o bataie de joc
14
0
Am dat ordinul de începere a lucrărilor la noul spital modular.....asa ati dat dl primar si ordinul pentru inceperea tragicei comedii care dureaza in Cta de 2 ani...peste tot se lucreaza...nu se lucreaza in fapt ...si nu se termmina nimc...
15
1

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677