REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
28.7° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Începe a treia ediție a Stagiunii estivale a Artelor Spectacolului, eveniment organizat de Teatru de Stat. Video

Începe a treia ediție a Stagiunii estivale a Artelor Spectacolului, eveniment organizat de Teatru de Stat. Video

Mirela PASCAL, Andreea VLAICU 9 iulie 2024 | 11:16 854

Teatrul de Stat Constanța a organizat marți, 9 iulie, la ora 11:00, o conferință de presă prilejuită de debutul celei de a treia ediții a „SEAS STAGIUNEA ESTIVALĂ A ARTELOR SPECTACOLULUI, iulie - septembrie 2024".

incepe a treia editie a Stagiunii estivale a Artelor Spectacolului, eveniment organizat de Teatru de Stat. Video

E un amplu eveniment cultural ce va cuprinde spectacole ale unor instituții de cultură din toată țara. Evenimentul este organizat de Teatrul de Stat Constanța, cu finanțarea Consiliului Județean Constanța, are ca partener principal Primäria Municipiului Constanța și ca sponsor principal furnizorul de energie PPC.

Suntem la a treia ediție cu acest nume, “seas”. Anul acesta o să avem teatre din toata țara: Iași, București, Timișoara, Galați, Oradea, Brăila, Târgu-Mures, Craiova, Petroșani, Ploiesti. Va participa și o trupa de flamenco din Barcelona. Anul acesta vine cu mai multe noutăți. O să fie grandios. A crescut în dimensiune cantitativă și calitativa, de la an la an. Anul acesta se întinde pe perioada a 9 săptămâni. Vreau să îi mulțumesc lui Mihai Lupu pentru că s-a implicat in toata aceasta perioadă. El a semnat pentru ca acest eveniment să aibă loc.”, a declarat Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat.

Video 1:

La rândul său, Mihai Lupu, președintele CJ, a declarat: ” Acest eveniment nu are de-a face cu politica. Este pură artă. Multe evenimente nu au loc din cauza ca nu au suport material. Încă de când am preluat mandatul am cerut ca aceste instituții să nu fie politizate.”

incepe a treia editie a Stagiunii estivale a Artelor Spectacolului, eveniment organizat de Teatru de Stat. VideoMihai Lupu

Teatrul de Stat a demonstrat că, având libertate și suport, a evoluat. Arta unește oamenii. Arta face oamenii mai buni și totodată este un ambasador. Și viitorul presedinte va aborda acelasi comportament asupra culturii. Am discutat cu el. Eu îmi voi arăta susținerea chiar dacă mi se termina mandatul. Am fost anul trecut la TIFF. Erau peste 100 de sponsori care au finanțat evenimentul. Și Constanta are un astfel de potențial. Sunt convins că acesta va fi un eveniment de anvergură. Aceasta stagiune ne va pune ca pe un brand al actului cultural în Romania”, a completat Lupu.

Video 2:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce ne trebue noua arta dacă avem în fiecare zi la televizor Las Fierbinti? Să vezi acolo poante cu Gianny și cu Bobiță. Râzi de te caci pe tine. Ști ce zic?
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699