REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Începe „Litoralul pentru toți“, cu tarife de la 35 de lei pe noapte

Începe „Litoralul pentru toți“, cu tarife de la 35 de lei pe noapte

Victor ROTARU 26 august 2023 | 00:00 1845

„Litoralul pentru toți“ a pornit ca o inițiativă a Asociației Litoral - Delta Dunării, dedicată în special persoanelor care nu își permit un sejur la malul mării în plin sezon estival. Anul acesta, ca în fiecare an de altfel, programul debutează la începutul lunii septembrie, iar tarifele încep chiar și de la 35 de lei pentru o noapte de cazare în Eforie. 

incepe „Litoralul pentru toti“, cu tarife de la 35 de lei pe noapteFoto cu rol ilustrativ

Programul „Litoralul pentru toți“ a ajuns la cea de a 42-a ediție, iar tarifele pornesc de la 35 de lei/ persoană/ noapte, la un hotel de 2 stele din Eforie, ajungând la 250-300 de lei/ noapte la un hotel de 4 stele din Mamaia: „Programul «Litoralul pentru toți» începe de la 1 septembrie, este a 42 ediție. Vor fi peste 5 mii de locuri de cazare. Programul începe de la tarife de 35 de lei/ persoană/ noapte, la 2 stele, în Eforie, adică 70 de lei/ cameră. Tarifele evoluează în funcție de stele și de stațiune. Ajungem la un maxim de 250-300 de lei/ noapte/ cameră, la 4 stele. Sperăm ca vremea să țină cu noi și să atragem mulți turiști, pe finalul unei veri care nu a fost foarte bună.”, a declarat pentru Replica de Constanța, Corina Martin, președinte de onoare al Asociației Patronale RESTO.

Corina Martin: A scăzut clar puterea de cumpărare a turiștilor români

Programul „Litoralul pentru toți“ vine în ajutorul turiștilor care pe timpul sezonului estival propriu-zis nu și-ar permite să vină într-o vacanță la mare, dar și în ajutorul hotelierilor care încearcă să-și țină prăvăliile cât mai mult timp deschise: „Sunt înregistrate scăderi ale numărului de turiști în toată România, chiar și pe destinațiile externe. Concluzia mea de expert este că a scăzut clar puterea de cumpărare a turiștilor români, și nu doar a românilor. Hotelierii din Grecia, Turcia, fac reduceri acum și asta este un semn că și ei au înregistrat scăderi ale numărului de turiști, cum s-a înregistrat și pe litoralul bulgăresc. Diferența între tariful maximal, cel din vârf de sezon, și tarifele ce vor începe de la 1 septembrie va fi de 70%, este o scădere foarte importantă, în fiecare an este așa, pentru a încerca să atragem turiști, dacă și vremea ne va ajuta. Tarifele sunt aceleași ca și cele practicate în anul trecut, în aceeași perioadă. În acest program toată lumea încercă să iasă cu cel mai mic preț posibil. Aici nu se mai pune în discuție profitul, ci de a se acoperi eventuale costuri cu plata unui personal pe care încă îl mai ai, ca să ai hotelul deschis, apa, alte utilități, deci nu se pune problema de profit, ci de alte costuri.”, a încheiat Corina Martin. 

incepe „Litoralul pentru toti“, cu tarife de la 35 de lei pe noapteCorina Martin

Tarifele practicate în timpul programului „Litoralul pentru toți“

Pentru o noapte de cazare, în cadrul Hotelului Romantic din Mamaia, de 3 stele, turiștii trebuie să plătească 113 lei. La polul opus aflându-se Hotelul Modern Mamaia, de 4 stele, acolo unde prețul unei camere/ noapte este 652 de lei. În Eforie Nord, pentru o noapte de cazare, la Hotelul Arta, de 2 stele, turiștii trebuie să scoată din buzunar 75 de lei.

incepe „Litoralul pentru toti“, cu tarife de la 35 de lei pe noapteHotel Romantic - Mamaia; Hotel Arta - Eforie Nord

Iar pentru o noapte de cazare, la Hotelul Union, de 4 stele, prețul este de 385 de lei. În Costinești, în cadrul unei pensiuni de 2 margarete, turiștii trebuie să plătească 130 de lei. Iar în stațiunea Neptun-Olimp, prețul unei nopți de cazare în cadrul Hotelului Callatis, de 2 stele, pornește de la 90 de lei.

incepe „Litoralul pentru toti“, cu tarife de la 35 de lei pe noapteVila Foișor - Costinești; Hotel Callatis - Neptun 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce va duceti acolo?
0
0
35 de lei pe noapte e parcarea cu plata, daca dormiti in masina.
1
0
Fiti atenti aia care veniti la mare sa nu mancati la restaurante caci se poate sa ajungeti la spital cu vreo toxinfectie alimentara si daca ajungeti la spital vinovati va vor spune:"ce vrei ma,la bani ai si pretentii",cumparati mai bine din piete sau supermarcheturi ca este mai sigur.
1
0
Nu a mers anul asta , e placa an de an . Nu a plouat deloc , soare cat cuprinde ,dar nu a mers deloc anul asta
4
0
Parașuta naibii
2
0
Acum sa tot vina la mare. 4 stele direct vreme buna, apa calda, porumb, bere
2
0
Friptura congelata din luna mai in frigidere care nu mai ingheata la pret redus! Luati phula baaaaa!
8
0
sa dus si vara asta .au fura t oo ciumpanzeeii in mamaia, e sparta rau, asak vindeti k la anu tot asa va fii, ce sa vada lumea cotele voastre si nepalezii? o cafea e mai scumpa decat la monaco, de vin si bere nu mai spun, rablelor analfabetee
11
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016