REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Începe construcția Bazei Sportive din Comuna Limanu

Începe construcția Bazei Sportive din Comuna Limanu

Replica API 5 iunie 2022 | 13:10 1110

Începe construcția Bazei Sportive din Comuna Limanu! Autorizația de construire a unei noi și moderne baze sportive din sud-ul litoralului a fost emisă pe 2 iunie, de Primăria Comunei Limanu! Este un proiect de anvergură care presupune înființarea, în localitatea 2 Mai, a unei baze sportive complexe, pe o suprafață de aproximativ 13.000 mp, dotată cu un teren de fotbal, un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis dar și vestiare, tribune, parcare și spații verzi.

“Am emis autorizația de construire cu gândul că, prin această investiție, vom pune localitatea 2 Mai pe harta competițiilor nationale. Sustinem sportul, dar si performanța! Iar prima cerință obligatorie pentru a putea obține rezultate bune este aceea de a avea un spațiu adecvat pentru antrenamente. Și am reușit! În cațiva ani, am atras în zonă investiții de milioane de euro atât din fonduri europene cât și finanțări naționale, așa cum este, de altfel, și acest proiect pe care îl vom realiza prin Compania Națională de Investiții- CNI”, susține Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Potrivit proiectului, atât terenul de fotbal cât și terenul multifuncțional vor respecta standardele impuse de federațiile sportive de profil, astfel încât în 2 Mai se vor putea organiza competiții oficiale. De asemenea, noua bază sportivă este prevăzută cu gradene pentru 500 de spectatori, dar și locuri pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

“În urmp cu cațiva ani, în comuna Limanu nu exista nici măcar o sală de sport decentă, iar copiii se antrenau în condiții greu de imaginat. Acum, situația este complet diferită, iar baza materiala permite chiar performanțe, atât în 2 Mai cât și la Limanu. Comuna noastră devine astfel parte dintr-o rețea națională de centre sportive de pregătire, la standarde înalte, un loc de unde vor pleca în viitor talente din sud-ul litoralului către podiumuri la campionatele internaționale. A fost o muncă titanică, proceduri si eforturi financiare majore. Dar, am reusit! Planurile noastre sunt însă mult mai ambitioase. Vrem să facem și un bazin de înot pentru copiii din comună, iar în acest moment căutam solutiile de finantare pentru acest obiectiv”, mai spune Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Termenul de finalizare al lucrarilor este de un an de zile.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436