REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Începe drumul lung al reabilitării pasarelei din Mamaia!

Începe drumul lung al reabilitării pasarelei din Mamaia!

Andreea VREJOIU 22 iunie 2023 | 00:00 2332

În vara anului 2021, pasarela din stațiunea Mamaia, din zona Hotelului Victoria, era inaugurată, cu mare fast, de administrația locală de la acel moment, pentru acest proiect fiind investiți peste 1 milion de euro, fonduri provenite de la Ministerul Turismului și Dezvoltării Regionale, iar o parte de la administrația locală. În ultimii ani, pasarela a devenit un real pericol pentru oameni, din cauza degradării, motiv pentru care s-a luat decizia demolării părții amplasate pe nisip. Iată însă că vin și vești bune. Recent, Primăria Constanța a semnat un contract de prestări servicii ce vizează elaborarea documentației tehnico-economice pentru reabilitarea acesteia. 

incepe drumul lung al reabilitarii pasarelei din Mamaia!

Odată cu proiectul pentru lărgirea plajelor din stațiunea Mamaia și stoparea eroziunii costiere, atât pasarela edificată de autoritățile locale în anul 2012, cât și Pasarela Regală, monumentul istoric, au avut de suferit. Cea din urmă menționată a avut o soartă cel puțin tragică, fiind acoperită de nisip. 

Dacă vorbim despre pasarela din zona Hotelului Victoria, aceasta a fost rasă de fața... nisipiului, rămânând pe poziții partea care duce spre largul mării negre, adică o suprafață de 150 mp, din 400 cât a avut inițial. Primăria Constanța a demarat la începutul anului 2023 un proiect pentru consolidarea acesteia, în cursul zilei de marți, 20 iunie a.c., fiind semnat și un contract în acest sens. Înțelegerea vizează prestarea serviciilor privind elaborarea documentației tehnico-economică pentru ,,Reabilitarea pasarelă maritimă amplasată în stațiunea Mamaia, zona Hotel Victoria”.

incepe drumul lung al reabilitarii pasarelei din Mamaia!

Obiectul contractului îl constituie prestarea serviciului de elaborare documentație tehnico-economică (DALI, PAC, PT, DDE, CS, documentații pentru obținerea avizelor/acordurilor și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor), în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini.

Contractul este împărțit în 4 etape

Durata contractului este de 24 de luni de la data semnării lui de către ambele părți și poate fi prelungit cu acordul părților.

incepe drumul lung al reabilitarii pasarelei din Mamaia!

Prima etapă durează 60 de zile și vizează elaborarea documentațiilor pentru obținerea avizelor, solicitate prin Certificatul de Urbanism, dar și elaborarea documentației DALI (documentație de avizare a lucrărilor de intervenții). Etapa a 2-a are o durată de 60 de zile și vizează elaborarea PAC și POE (proiect autorizare construcție și organizare a execuției). Etapa a 3-a vizează verificarea documentațiilor, iar etapa a 4-a este reprezentată de asistența tehnică din partea proiectantului. 

Prețul convenit pentru îndeplinirea contractului este de 194.000 de lei, fără TVA, firma declarată câștigătoare fiind Mida Expert Proiect SRL, din București, reprezentată de Dima Cristian. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nici 10 ani, totul trebuie reabilitat in Constanta. Ia vedeti, strazile neterminate, nu le reabilitati?
1
0
a*****a, pasarela este din 2012, nu din 2021...
1
0
Reabilitare,Pasarelă:-/ Greu si imposibil cu PNL cu VERGILIUS CHIȚĂCHEL. După alegeri se va face pasarelă.Primar va fi un PSD ist Asta ii pe TOPOGAN de la inscaunare
1
1
Se mai apuca mos teaca de un proiect. Bani cheltuiti aiurea, termen de executatie 2123. Asa se lucreza la Constanta !!!
3
0
Primaria nu e in stare sa faca o amarata de pasarela pietonala ca lumea si acum se lauda ca vrea sa faca un cet nou care e incomparabil mai complicat; serios ? si cetul dupa ce va fi gata peste vreo 10 - 20 de ani si va costa o avere se va degrada si el in 3 - 4 ani ca pasarela ?
3
0
daca era nea nicu, va umfla cocoasa!
5
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016