REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Începe EXTRACȚIA GAZULUI românesc din Marea Neagră

Începe EXTRACȚIA GAZULUI românesc din Marea Neagră

Replica API 24 februarie 2021 | 00:10 2841

Compania Black Sea Oil & Gas (BSOG) va începe în noiembrie extragerea gazelor naturale din proiectul românesc offshore de 600 de milioane de dolari, a anunţat marţi directorul Mark Beacom la un seminar pe teme de energie, adăugând că progresele suplimentare depind de renunţarea la taxele contestate (Legea offshore), transmite Reuters, informează Agerpres scrie stiripesurse.ro

Taxele suplimentare la proiectele offshore sunt ultimele rămăşiţe ale restricţiilor de export, plafoanele tarifare şi impozitele introduse în urmă cu doi ani de precedentul guvern de centru-stânga. Modificarea legislaţiei a afectat producătorii de gaze, care au în ultimul deceniu au cheltuit miliarde de dolari pentru a pregăti extragerea gazelor naturale din offshore-ul românesc al Mării Negre, scrie Reuters.

Criticii au avertizat că oportunitatea României de a-şi accesa rezervele offshore - care ar putea diversifica aprovizionarea cu gaze în regiune şi ar ajuta România să renunţe la cărbune, în linie cu obiectivele UE - se reduce.

BSOG, controlată de firma de private equity Carlyle Group LP, a mers mai departe cu proiectul său de a extrage un nivel estimat de zece miliarde metri cubi de gaze, sperând că noul Guvern de centru dreapta va elimina taxa înainte de noiembrie.

"Avem acest proiect perfect, extrem de apreciat de UE". Proiectul BSOG are o durată de viaţă de 10-15 ani iar în jurul infrastructurii sale ar putea fi dezvoltate proiecte de energie regenerabilă, a declarat Mark Beacom.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe ceausescu la dat jos sa fure ei acum iar noua nea dat democratie egal cu zero
0
0
GSP nu a pierdut nici o chiftea, ci din contra, ei sunt principalii care furnizeaza servici pt BSOG. GSP proiecteaza si executa proiectele de offshore. Asa ca gurita mica de userist pampalau. Si da, era frumos sa avem noi control 100 la suta. Taxele sunt extrem de mici, cand dragnea tragea sa le bagam 40 la suta taxe pe ce extrag, usr a facut lobby pt companiile offshore si proteste prin parlament, ca ne pleaca investitorii saracutii. Futu va n gura de vanzatori de tara! acum usr vrea sa vand si portul.
4
0
Daca se elimina si taxa asta, ramanem si fara gaze...
1
1
Sclavia model Romania
1
0
Aoleuuuu, cum a pierdut Coma de la GSP asa chiftea buna??? Coma, Coma nici nu stii cat de mic incepi sa fii.
1
2
s.t.s. ,s.i.e. desfiitate .Noi le platim si ei ne tradeaza.Apara doar infractorii politici si apolitici !
9
0
Puneti mana pe topoarem si pe hoti si criminali imediat
7
1
pe vremuri se duceau razboaie pentru a pune mana pe resursele ator tari sau marile puteri aveau colonii de unde se sugeau resursele. Acum suntem si noi o colonie si la fel ca acolo, cel mai docil tradator dintr bastinasi este pus conducator sau prim ministru iar pulimea o reprezinta sclavii de pe plantatie care sunt tinuti in mizerie si austeritate!! daca unul are curaj sa spuna ceva, este exempla bagat le racoare!!!!
8
1
Va fi la fel ca la paine , unde pretul este la fel in anii bogati pentru ca pretul este stabilit la bursa , asa si gazul ne va incalzi cu ideea ca este extras de sub noi , dar se vede ca noi trebuie sa ne alegem cu praful de pe toba.Din patriotism trebuie sa l folosim , ca i de al nostru..Sa elimine taxa, ca de ramanem cu gaz sub noi , nu i bine
4
1
bine si de atatia ani ce se extrage si se duce in austria cu trenul si cisterna auto,biogaz
5
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436