REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
23.4° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

Începe numărătoarea inversă pentru fostul consilier Florian Constantin. Cât timp va mai suge bani pentru sediul Poliției Locale!

Începe numărătoarea inversă pentru fostul consilier Florian Constantin. Cât timp va mai suge bani pentru sediul Poliției Locale!

Mirela PASCAL 13 august 2024 | 00:00 322

Cheltuielile pe care Primăria Constanța le „servește“ băieților deștepți, care și-au pus la bătaie proprietățile în vederea închirierii, sunt impresionate. Tocmai de aceea, municipalitatea a demarat procedurile în vederea amenajării unor sedii proprii, pentru a nu mai fi nevoie să arunce cu banii pe chirii. Unul dintre sediile pentru care municipalitatea plătește o căruță de bani unui privat este cel al Poliției Locale, pe care vrea să o mute în fostul Liceu Tehnologic „Vasile Pârvan“, de pe strada Industrială, numărul 7. Însă pentru a fi posibil acest lucru, locația trebuie reabilitată. După îndelungi așteptări, contractul de execuție a fost atribuit. Firma care se va ocupa de noul sediu al Poliției Locale este ENG Free.

incepe numaratoarea inversa pentru fostul consilier Florian Constantin. Cat timp va mai suge bani pentru sediul Politiei Locale!clădirea în care se va muta Direcția Generală de Poliție Locală Constanța

Primăria Constanța a cheltuit, în ultimii ani, sume exorbitante pentru plata chiriilor pentru spațiile în care funcționează serviciile unității administrativ teritoriale. Vorbim despre contracte încheiate încă din anul 2008 cu diverși afaceriști din Constanța, oameni politici, chiar. Printre aceștia se numără și fostul consilier județean Florian Constantin, în clădirea căruia funcționează sediul Poliției Locale. Nu va mai suge mult timp bani de la stat, pentru că, în curând, aceasta se va muta în casă nouă.

incepe numaratoarea inversa pentru fostul consilier Florian Constantin. Cat timp va mai suge bani pentru sediul Politiei Locale!așa va arăta noul sediu al Poliției Locale

Primăria municipiului Constanța a lansat, inițial, pe 30 ianuarie a.c., o licitație în vederea atribuirii contractului de execuție lucrări aferente obiectivului de investiții ,,Reabilitare, modernizare și dotare clădire administrativă – servicii control Constanța”. Nu s-a prezentat nimeni la licitație, așa că, a fost lansată o nouă procedură, în aprilie.

incepe numaratoarea inversa pentru fostul consilier Florian Constantin. Cat timp va mai suge bani pentru sediul Politiei Locale!clădirea în care se va muta Direcția Generală de Poliție Locală Constanța

A doua oară a fost cu noroc. Contractul de execuție a lucrărilor a ajuns la ENG Free. Firma este controlată de Aneta Ene și Iulian Ene. În 2023, firma a avut vânzări de 1.850.876 de lei, profit de 3.356.259 de lei și datorii de 8.688.079 de lei.

Obiectul general al proiectului reprezintă amenajarea unor spații destinate desfășurării activității unor sedii administrative. Se urmărește schimbarea funcțiunii existente din școală în sediu administrativ, creșterea eficienței energetice și asigurarea unui nivel de performanță corespunzător în cazul acțiunilor excepționale, toate acestea cu reflectarea în costuri reduse cu utilitățile, după efectuarea intervențiilor de natura investițiilor propuse. Durata de execuție este de 18 luni de la data emiterii primului ordin de începere a lucrărilor de execuție.

incepe numaratoarea inversa pentru fostul consilier Florian Constantin. Cat timp va mai suge bani pentru sediul Politiei Locale!autorizația de construire

Constantin încasează chiria din 2008

În iulie 2008, Primăria Constanța a semnat un contract de închiriere cu SC Daconex SRL, pentru închirierea spațiului de pe strada Amzacea numărul 13, în suprafață de 1.410 mp, proprietatea societății mai sus menționate. În prezent, aici își desfășoară activitatea Poliția Locală. Inițial, contractul a fost semnat pe 5 ani, însă ulterior a tot fost prelungit, primăria plătind o chirie lunară de peste 20.000 euro. Primăria Constanța nu va mai pompa mult timp bani în contul politicianului. Precizăm că firma mai este deținută, pe lângă Florian Constantin, și de Zisu Câju, Monica Slavici, Mihai Preda, Dan Nicolae. Daconex are sediul tot pe strada Amzacea, numărul 13. Anul trecut, societatea a avut vânzări de 2,1 milioane de lei și profit de peste 713.000 lei.

Cel mai probabil, după ce se vor finaliza lucrările la noul sediu al Poliției Locale, Constantin va fi nevoit să se reorienteze și să scoată la închiriat imobilul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016