REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
29.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Închisoare cu executare pentru cei care conduc fără permis și pentru șoferii care le oferă mașina

Închisoare cu executare pentru cei care conduc fără permis și pentru șoferii care le oferă mașina

Deria ISLEAM 14 august 2024 | 10:50 1303

Cei care conduc fără permis și persoanele care încredințează mașinile acestora riscă să fie condamnați la închisoare cu executare. Propunerea de lege vine după accidentul tragic petrecut în Parcul Pantelimon, soldat cu moartea unui băiat de 9 ani și rănirea unei fetițe.

inchisoare cu executare pentru cei care conduc fara permis si pentru soferii care le ofera masina

Pedepse mai dure pentru cei care conduc fără permis, ar putea face închisoare cu executare

Având în vedere numărul accidentelor provocate de inconștiența unor persoane, a fost inițiat acest proiect legislativ conform căruia cei care conduc fără să dețină permis auto vor fi mai aspru pedepsiți. Vorbim de pedepse ce pot începe de la trei ani și ajung până la 10 ani de închisoare.

Propunerea a fost înaintată de senatorii Daniel Fenechiu (PNL) și Robert Cazanciuc (PSD), fiind depusă la Senat pentru dezbatere. Potrivit expunerii de motive, noile schimbări sunt menite să contribuie la creșterea siguranței rutiere și să descurajeze astfel de comportamente.

Astfel, cei care conduc fără permis auto pot fi condamnați de la trei până la șapte ani de închisoare cu suspendare. Dacă în urma acestei fapte a fost provocat un accident rutier, respectivul riscă să stea între patru și opt ani în spatele gratiilor. De asemenea, în cazul în care există victime decedate, pedeapsa creștere de la cinci la zece ani.

Ce spun procurorii britanici despre motivul pentru care românul a atacat și înjunghiat...

Nici cei care oferă mașinile persoanelor fără permis nu scapă de pedepse. În această situație, persoana în cauza riscă să fie condamnată la închisoare cu executare pentru o perioada de la trei la șapte ani. Pedeapsa crește în funcție de consecințe.
„Autoritățile speră să descurajeze acest comportament periculos și să reducă numărul tragediilor”

Dacă în urma încredințării mașinii a fost provocat un accident rutier, șoferul autoturismului poate primi între patru și opt ani de închisoare. În cazul în care evenimentul rutier se va solda cu oameni morți, pedeapsa este cuprinsă de la cinci la zece ani.

„Modificările propuse în legislația rutieră vin într-un moment în care se constată o creștere alarmantă a numărului de accidente grave provocate de persoane fără permis. Prin înăsprirea pedepselor, autoritățile speră să descurajeze acest comportament periculos și să reducă semnificativ numărul tragediilor de pe drumurile din România”, se precizează în expunerea de motive. Mai mult, inițiatorii proiectului legislativ vor să nu existe posibilitatea suspendării executării pedepselor cu închisoare. Aplicarea acestei măsuri se dorește indiferent dacă vorbim de un accident care s-a soldat cu victime sau persoane decedate, conform fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt.prima postare,parlamentari romani au dat legea asta asha"ca si altele"pentru ca doar uni sa fie pedepsitzi pentru aceiashi fapta asha cum sa intamplat si in trecut de nenumarate ori, chiar si mai rau cand uni care au delapitat bugetul de stat sau local cu zeci de milioane de euro au primit pedepse mai mici decat gainari;justitzia reprezentata de femeia aia legata la ochi cu o balantza in mana nu exista in Romania.
1
0
Cu capul gol nimeni nu ii întreabă pe nimeni nu ii intereseaza
4
0
CUM ADICA ????AR PUTEA FACE INCHISOARE ???DE CE LASATI LOC DE INTERPRETARI...SA FACA...PUSCARIE PANA I-O LUA DRACU PE ACESTI GOLANI...
11
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016