REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.9° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
19.9° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Închisoare pentru defăimarea politicienilor! Sintagmele „ciuma roșie” sau „ciuma galbenă”, interzise

Închisoare pentru defăimarea politicienilor! Sintagmele „ciuma roșie” sau „ciuma galbenă”, interzise

Replica API 4 iunie 2022 | 22:56 1955

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea defăimării. Potrivit documentului, românii care incită la ură pe criterii politice şi rasiale riscă să fie pedepsiţi cu închisoarea.

Propunerea legislativă adoptată de către deputaţi prevede că "incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA considerate de făptuitor drept cauze ale inferiorităţii unei persoane în raport cu celelalte se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Formulări precum „ciuma roșie” cu referire la PSD sau „ciuma galbenă” ca metaforă pentru PNL vor fi pe viitor sancționate penal.

Proiectul a fost atacat la CCR

Pe 28 aprilie, Curtea Constituţională a respins ca neîntemeiate, obiecţiile de neconstituţionalitate ale Avocatului Poporului şi USR pe proiectul de lege privind sancţionarea incităţii publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare, după ce a fost adăugat şi criteriul "opinie ori apartenenţă politică" între categoriile vizate.

Prin urmare, CCR a decis că legea este constituţională, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DICTATURA CEAUSISTA a REINVIAT, din pacate !!! Nu exista PNL, oameni buni ! PNL este controlat 1.000 % doar de catre PESEDE !!! CIOLANIS este un PSEDIST INFILTRAT in PNL, pentru a-l controla si distruge din interior !!! Sigla PNL este doar de fatada, pentru a p****i SUA si Occidentul si a pune mana pe banii europeni !!!
1
0
Romania is rapidly going to hell in a handbasket
0
0
Multa m**e sa ii zici Ciumei Galbene fanatic idiot Hmm
1
0
Cam asa mai gigi,nu ai voie sa ii spui hotului ca este hotz pentru ca intri in puscarie. Stie cineva a cui a fost initiativa asta legislativa pentru ca in articol nu scrie.
0
0
M**e CIUMA ROSIE!!!
1
0
Ba retarzilor de pseudoziaristi. Ce zice articolul si ce prevede legea. Ca sa nu inciti la ura si discriminare. Analfabetilor functionali
1
0
Adica nu pot spune nimic despre politicieni care aproba o lege p*****a sau unul care propune in parlament vreo bazaconie ,probabil vreti sa-i mangaiem dragastos pe cap!Domnilor nu vi se pare ca asta inseamna dictatura?
1
0
e voie? Ciuma e numai psd.Holera e pnl
0
0
Mai animalule e constitutional. Incet, incet libertatea de exprimare dispare din Constitutie. Minciuna si manipularea sunt constitutionale ?
0
0
dar ei au voie sa minta in campaniile electorale?
0
0
ME GUSTA SIBERIA,PUTINA,LENINA,STALINA
1
0
fostul militian 2 , pe yt
1
0
Si in tot neamul lor de ji godii ne norocite
1
1
deci hotii sparlamemtari sint numai hoti,sau cum ciolanis?ne bagi pumnul in gura?sau cizma?
0
0
Sosoaca o sa intre la parnaie, probabil de manutza cu AUR-istul sef...
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768