REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Incident în Poligonul Crasna, pe timpul unei ședințe de instruire cu grenade

Incident în Poligonul Crasna, pe timpul unei ședințe de instruire cu grenade

Ana Maria LIPAN 18 octombrie 2023 | 11:31 1211

O grenadă a explodat, astăzi, într-un poligon MApN, în timpul unui exercițiu.

Incident in Poligonul Crasna, pe timpul unei sedinte de instruire cu grenade

Cinci persoane au fost rănite, astăzi, în explozia unei grenade pe un poligon MApN din Sălaj. Trei dintre acestea au fost preluate de ambulanță. Victimele prezintă răni la nivelul membrelor. Alte două victime aflate în poligon sunt în evaluare medicală și prezintă legiuni minore. La fața locului a fost trimis un elicopter SMURD, transmite stiripesurse.ro. 

Update: Miercuri, 18 octombrie, în jurul orei 10:15, în Poligonul Crasna, din județul Sălaj, a avut loc un incident pe timpul executării unei ședințe specifice de aruncare a grenadei, în urma căruia un militar din cadrul Batalionului 315 Artilerie „Simion Bărnuțiu”, din Șimleul Silvaniei, a suferit o rană gravă la picior, fiind transportat în stare stabilă cu un elicopter SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire și altor opt militari aflați în proximitatea locului în care s-a produs incidentul.  Ulterior, cei opt militari au fost transportați cu ambulanțe la același spital, pentru evaluare și acordarea îngrijirilor medicale.

Conducerea unității a informat Parchetul Militar și a numit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vasnica armata romana. Se arunca in aer, isi prabusesc avioanele,elicopterele, isi scufunda blindatele, raman fara arme in post... Sunt platiti degeaba , ies devreme la pensie si au pensii mari. Noroc cu ciroza alcoolica...nu paraziteaza prea mult sistemul bugetar.
3
11

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510