REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Inconștientul care a furat insecticid și-l vindea la negru a fost condamnat

Inconștientul care a furat insecticid și-l vindea la negru a fost condamnat

Victor ROTARU 13 noiembrie 2023 | 00:00 3816

Indiferent de cât de mulți bani ar câștiga unii oameni, tot nu sunt mulțumiți cu situația financiară, dorind mereu mai mult. Sorin M., inspector în cadrul firmei SGS România S.A., firmă care se ocupă de efectuarea de testări fizice, chimice sau a altor testări analitice, pentru toate tipurile de materiale si produse, s-a folosit de funcția lui și de o cheie pe care nu avea voie să o folosească pentru a fura material fumigant, pe care ulterior l-a vândut prietenilor.  

Inconstientul care a furat insecticid si-l vindea la negru a fost condamnatFoto cu rol ilustrativ

La data de 12 septembrie 2023, a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța cu Sorin M., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat în formă continuată și trafic de produse sau substanțe toxice în formă continuată. Totul s-ar fi întâmplat în perioada septembrie-octombrie 2022, când Sorin M., un bărbat din Constanța, în calitate de angajat al SGS Romania S.A. în funcția de inspector, prin folosirea fără drept a unei chei, a pătruns în magazia de fumigant a societății la care lucra, de unde a sustras în mai multe rânduri cantitatea de 880 kg material fumigant Phostoxin, ce conține fosfură de aluminiu. Substanța toxică furată în perioada menționată a vândut-o către diferite persoane.

Inconstientul care a furat insecticid si-l vindea la negru a fost condamnatfumigant Phostoxin

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să admită acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța cu Sorin M. Astfel, magistrații au decis să îi aplice lui Sorin M. o pedeapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat în formă continuată și trafic de produse sau substanțe toxice în formă continuată. Sentința nu este definitivă.

Date despre firma SGS Romania S.A.

SGS și-a început activitatea în România în 1922, în portul Dunărean Brăila, pe acea vreme fiind al doilea port în comerțul cu cereale la nivel mondial, după Chicago. Societatea a activat în România până în 1947, în anul 1992 s-a reluat activitatea în România prin înființarea SGS Romania S.A., cu sediul în București. Potrivit site-ului oficial al celor de la SGS, aceștia sunt liderul național privat în furnizarea serviciilor de inspecție, certificare, verificare și testare, oferind încredere între oameni, organizații și guverne.

Inconstientul care a furat insecticid si-l vindea la negru a fost condamnatSediul SGS Romania S.A.

În anul 2022, firma SGS Romania S.A. a înregistrat o cifră de afaceri de 88.055.172 de lei, un profit  net de 4.849.296 de lei, datorii de 12.049.485 de lei, cu un număr mediu al angajaților de 449.

Revenind la substanța furată, precizăm că este destul de periculoasă, considerată „bombă chimică”. În 2019, trei oameni au murit la Timișoara, iar alții au ajuns la spital, după ce au inhalat-o. Fosfura de aluminiu o cumpără doar firmele autorizate în gr. 1 şi 2 de toxicitate, dar cine are un pic capul pe umeri, nu trebuie să o folosească.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sifoane între sifoane!
0
0
Înseamnă că omul este potent financiar sau sifon?.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510