REPLICA ONLINE CONSTANTA

2.4° Constanța Lun., 21 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6889
2.4° Constanța Luni, 21 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6889
 

Incredibil! Cum arată sandvișurile livrate la școala din Murfatlar de firma unui politician!

Incredibil! Cum arată sandvișurile livrate la școala din Murfatlar de firma unui politician!

Andreea VLAICU 21 octombrie 2024 | 00:00 512

Un scandal alimentar a izbucnit la școala din Murfatlar, după ce un elev a primit două mese complet inadecvate din partea unității școlare, în decurs de doar câteva luni. Primul incident a avut loc în iunie, când elevul a primit un sandviș ambalat cu o muscă în interior. Evenimentul a fost repetat atunci când, în octombrie, copilul a primit un alt sandviș, de această dată aproape gol, care pe lângă șunca presată avea... doar două felii subțiri de ardei și o frunză minusculă de spanac. Situația, care a generat indignare în rândul părinților, se complică având în vedere că firma care aprovizionează școala cu sandvișuri este a unui consilier local  PNL din Medgidia.

Incredibil! Cum arata sandvisurile livrate la scoala din Murfatlar de firma unui politician!

Într-un interval de doar câteva luni, un elev din Murfatlar a primit două sandvișuri cu probleme, părinții ridicând semne de întrebare cu privire la calitatea alimentelor furnizate elevilor.

Mai exact, în luna iunie a acestui an, elevul a primit un sandviș ambalat cu o... muscă înăuntru. În octombrie, același elev a primit un alt sandviș... inedit. De data aceasta, în loc de un sandviș bogat în ingrediente, copilul a găsit două feliuțe foarte subțiri de ardei și o frunză minusculă de spanac, alături de puțină șuncă presată.

Incredibil! Cum arata sandvisurile livrate la scoala din Murfatlar de firma unui politician! sandviș cu muscă

Sandvișul cu muscă este livrat de firma unui fost consilier local din Medgidia

Lucrurile devin cu atât mai complicate încât sandvișul ambalat a fost furnizat de firma SC Bella Perfect SRL, companie din Medgidia, deținută de consilierul local Denis Adrian Scăbătură. Societatea este responsabilă de furnizarea meselor în mai multe unități de învățământ.

Incredibil! Cum arata sandvisurile livrate la scoala din Murfatlar de firma unui politician! sandviș sărac

Cifră de afaceri frumoasă, sandvișuri de toată jena

SC Bella Perfect SRL a fost înființată în 2011 și are sediul în Medgidia. Curios este faptul că firma care livrează mâncare elevilor din Murfatlar are ca obiect de activitate... „Comerțul cu autoturisme și autovehicule ușoare (sub 3,5 tone)”.

Incredibil! Cum arata sandvisurile livrate la scoala din Murfatlar de firma unui politician! Adrian Denis Scăbătură

Societatea îl are ca administrator și ca acționar unic pe Adrian Denis Scăbătură. Ce legătură au autoturismele cu mâncarea? Nu știm. În anul 2023, firma consilierului local a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 milioane de lei, profit de aproape 280.000 de lei, dar și datorii de 401.000 de lei, având doar 5 angajați.

Incredibil! Cum arata sandvisurile livrate la scoala din Murfatlar de firma unui politician! SC Bella Perfect SRL

Situația de la școala din Murfatlar atrage atenția asupra calității alimentelor furnizate în școli și asupra modului în care firmele locale, unele deținute de oficiali publici, gestionează acest aspect vital. Aceste incidente ne fac să punem sub semnul întrebării modul în care sunt acordate contractele pentru furnizarea alimentelor în unitățile de învățământ. Calitatea acestora nu trebuie să fie compromisă din motive politice sau economice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si la Mihail Kogălniceanu este la fel
0
0
Scabatura este pus pe măgarii mari ,cum s a îmbogățit peste noapte nimeni nu știe
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
35124343346
5/49
3628874030
joker
18265381411