REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Lun., 7 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6875
15.4° Constanța Luni, 7 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6875
 

Incredibil! O femeie a fost prinsă între ușile unui autobuz CT BUS, în timp ce copilul apucase să coboare

Incredibil! O femeie a fost prinsă între ușile unui autobuz CT BUS, în timp ce copilul apucase să coboare

Adela Cristina CARCEA 7 octombrie 2024 | 00:00 520

Constanța, 3 octombrie 2024... O zi pe care o femeie din Constanța nu o va uita niciodată! Un eveniment nefericit a avut loc pe una dintre liniile de autobuz CT Bus din Constanța, iar personajele principale sunt o mamă și fiul ei, de doar 4 ani. Cei doi s-au urcat în autobuz, însă ajunși la destinație, la momentul coborârii, șoferul a închis ușile fără să observe că femeia era prinsă între ele, iar copilul, care apucase să coboare, a rămas singur în stație. Așa se face că micuțul a rămas singur în stație, în timp ce mama și călătorii zbierau din toți plămânii la șofer să oprească autobuzul. Situația a ajuns și la urechile șefilor, care au deschis o anchetă.

Incredibil! O femeie a fost prinsa intre usile unui autobuz CT BUS, in timp ce copilul apucase sa coboare

 

Un incident grav a avut loc în stația de autobuz de la Școala 8, în jurul orei 16.30, pe 3 octombrie a.c.. O femeie se afla în autobuzul cu numărul 48, împreună cu fiul său de 4 ani. Ea a urcat în autobuz împreună cu cel mic, l-a așezat pe acesta pe scaun, moment în care controloarea a cerut biletele. Nu apucase să composteze biletul, ocupată fiind cu copilul, i-a explicat situația, pe care a și înțeles-o, de altfel.

Continuându-și drumul, ajunsă la destinație, în stația de la Școala 8, a vrut să coboare. Șoferul a oprit, iar femeia a încercat să coboare din autobuz împreună cu copilul. A apucat să-și coboare fiul scările autobuzului și, când să iasă și ea, într-un moment de neatenție, conducătorul auto a închis brusc ușile, fără să verifice dacă au coborât/ sau urcat toți pasagerii, reușind să prindă capul femeii între uși, în timp ce micuțul deja coborâse. 

O necunoscută care fusese martor la incident a stat cu micuțul în stație, până la sosirea mamei

„A oprit autobuzul. Îl aveam pe cel mic de mână, l-am coborât pe el în față, ținându-l de mână. Apoi, am simțit cum ușa mi-a prins capul. Autobuzul a plecat, iar eu a trebuit să-i dau drumul copilului, altfel îl târâia. Și așa copilul a rămas în stație. Lumea a început să țipe la șofer, care nu avea nicio treabă. M-am dus și i-am bătut tare în geam, pentru că mă gândeam numai că mi-a rămas copilul acolo și poate ieși în șosea. A oprit și m-am dus repede. Era cu o doamnă, căreia îi mulțumesc, pentru că l-a ținut de vorbă. El a început să țipe și să plângă“, a declarat femeia pentru Replica.

După ce șoferul a oprit autobuzul, femeia a reușit să coboare și să se întoarcă în siguranță la copilul ei. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă trauma emoțională provocată atât mamei, cât și copilului, este considerabilă.

Totodată, femeia susține că a contactat telefonic CT Bus după incident, iar aceștia i-au spus că trebuie să explice totul în scris și să trimită la adresa lor de e-mail. Ulterior, i-au trimis un mesaj în care îi cereau detalii despre incident, pentru a putea identifica șoferul, asigurând-o că se vor lua măsuri. Dar cea mai mare problemă pare a fi lipsa camerelor din zonă, dar și din autobuzul respectiv, acesta fiind unul vechi, nedotat cu camere.

„Fără camere, e cuvântul meu împotriva cuvântului șoferului“

Contactat pentru un punct de vedere, directorul CT Bus, Sorin Țuțuianu a declarat: „Dacă dumneaei ne scrie un mail, vă asigur că primește răspuns. Orice mail primește răspuns. Noi avem camere de luat vederi, inclusiv în autobuz, inclusiv în exteriorul autobuzului. Noi investigăm. Șoferul este chemat, el primește un cod de conduită, acționăm în sensul acesta, se face o anchetă disciplinară și dacă este cazul, vom lua măsuri. Fără să fim înștiințați nu avem cum să facem acest lucru. Se fac toate aceste demersuri pe baza înștiințării scrise. Cine știe? Poate aveam chiar un organ din corpul de control în autobuz care ne poate da informații. Oricum, luăm informații și de la persoana în cauză, și de la șofer. Nu permitem nicio formă de comportament abuziv din partea personalului nostru, de asta vă pot asigura.“ 

Incredibil! O femeie a fost prinsa intre usile unui autobuz CT BUS, in timp ce copilul apucase sa coboareSorin Țuțuianu

Astfel, se recomandă șoferilor de autobuz să fie extrem de vigilenți în timpul opririlor, mai ales când vehiculul este aglomerat și vizibilitatea la uși poate fi redusă. În astfel de cazuri, este esențial ca șoferii să verifice cu atenție dacă toți pasagerii au coborât sau urcat în siguranță înainte de a închide ușile și de a porni din stație.

Acest caz atrage atenția asupra necesității unor măsuri suplimentare de siguranță și asupra unei mai bune pregătiri a personalului care operează mijloacele de transport în comun, pentru ca toți pasagerii, mai ales cei vulnerabili, să fie protejați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817