REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
18.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Încrengături cu mafia italiană! Executat, după ce a furat 200.000 de euro din seif

Încrengături cu mafia italiană! Executat, după ce a furat 200.000 de euro din seif

Replica API 28 aprilie 2022 | 00:04 5982

Liviu Ciucurovschi, constănțeanul condamnat pentru spargerea seifului și furtul a 200.000 de euro de la Fabio Lanzafame, patronului cazinourilor Premier Win din Pitești, rămâne fără proprietățile din Tulcea. Italianul îl execută pentru a-și recupera paguba, respectiv banii pe care constănțeanul i-a furat în 2013 din seiful locuinței italianului. Fabio Lanzafame era asociat la cazinoul din Pitești cu Nicola Inquieto, acuzat de spălare de bani pentru mafia italiană. Ipoteza șoc emisă de apărarea lui Ciucurovschi a fost aceea că italianul a apărut dintr-o dată cu sume mari de bani, iar „dispariția” celor 200.000 de euro ar putea fi o justificare servită adevăraților proprietari ai acestor sume, reprezentanți mafiei italiene.

Liviu Ciucurovschi a fost unul dintre cei mai de temut hoți din Constanța, Tulcea și nu numai. Și spunem ”a fost” pentru că, în acest moment, este încarcerat în Penitenciarul Giurgiu, după ce a fost condamnat pentru mai multe hâlhării, printre care și furtul celor 200.000 de euro din seiful italianului Fabio Lanzafame, patronul cazinourilor Premier Win din Pitești. Atacul s-a produs în 2013, însă abia după 3 ani anchetatorii au reușit să pună piesele cap la cap și să ajungă la constănțeanul Ciucurovschi.

Cum a dat atacul in vila italianului

Pe 6 februarie 2013, italianul Fabio Lanzafame a sesizat poliţia că în noaptea de 5/6 februarie 2013, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie într-un imobil pe care îl deţine în Piteşti şi i-au sustras 200.000 de euro prin forţarea unui seif. Lângă seif, anchetatorii au descoperite trei răngi sustrase de către tâlhar de la un vecin al italianului. Şi asta pentru că iniţial hoţul, care a intrat în vilă la ora 1 noaptea (după cum s-a văzut pe camerele de supraveghere), nu a reuşit să deschidă seiful la care ajunsese după o oră şi jumătate de căutări. A părăsit locuinţa, a sărit în curte la vecinul italianului şi a luat de acolo răngile, după care a revenit şi a scos cei 200.000 de euro.

Datele din rechizitoriu confirmau că investigația a fost una foarte dificilă, asta și pentru că inițial a fost luat în calcul un alt suspect, care semăna perfect cu Ciucurovschi. Probele ADN nu corespundeau niciunei persoane din Sistemul Naţional de Date Genetice. Specialiştii SRI au făcut comparaţii antropologice ale celor doi suspecţi. Imaginile de pe camere arătau un bărbat cu abdomen proeminent. La comparaţie, s-a stabilit că identitatea este probabilă şi nu se poate stabili cu certitudine.

Tâlhăriile din Constanța și din Tulcea l-au dat de gol

Trei ani mai târziu, mai exact pe 12 mai, Institutul Naţional de Criminalistică a sesizat Direcţia de Investigaţii Criminale a IGPR cu privire la faptul că în urma actualizării şi interogării automate a Sistemului Naţional de Date Genetice, unul dintre profilurile genetice de pe rângi a furnizat un rezultat pozitiv, constând în obţinerea unei concordanţe cu profilul genetic al constănţeanului Liviu Ciucurovschi. Şi asta pentru că Ciucurovschi comisese mai multe jafuri în Tulcea , dar și în Constanța şi amprentele sale fuseseră înregistrate ulterior în baza de date. Pe 17 mai a.c., s-a dispus o expertiză ADN, iar pe 18 mai aceasta a confirmat că profilurile genetice erau identice. Constănțeanul a fost prins, arestat preventiv și audiat. El susținea că nu e vinovat, precizând că se afla la Babadag în noaptea furtului și nu la Pitești. Hoțula fost trimis în judecată, iar Fabio Lanzafame s-a constituit parte civilă cu suma 200.000 de euro în proces, iar autorităţile au instituit sechestru pe patru terenuri din Babadag aparţinând lui Liviu Ciucurovschi.

În 2020, a fost condamnat definitiv la 4 ani și 7 luni, însă, întrucât mai fusese condamnat în alte spețe, pedepsele au fost contopite, fiindu-i aplicată, în final, pedeapsa cea mai gre de 6 ani și 7 luni.

Terenurile lui Ciucurovshi, vândute pentru ca italianul să-și recupereze banii

Anul trecut, italianul a demarat procedurile de executare silită, și asta pentru că instanța i-a admis acţiunea civilă și l-a obligat pe Ciucurovschi să-i plătească suma de 200.000 euro. Un executor judecătoresc a scos la licitație unu teren deținut de hoț, din Babadag , urmând ca procedura să aibă loc pe 18 mai.

Însă, prețul de pornire este de 22.408 lei, mult prea puțin față de cât are italianul de recuperat. Așa că, cel mai probabil, aceeași soartă o vor avea și celelalte proprietăți.

Cu o mulțime de infracțiuni în palmares…Ciucurovshi se chinuie să iasă din pușcărie

Liviu Ciucurovschi se chinuie să iasă din pușcărie, așa că a formulat, recent, o cerere de liberare condiționată, însă judecătorii din Pitești nu-l vor în libertate și i-au respins cererea, pe 18 aprilie.

Așa cum arătam mai sus, constănțeanul a mai fost condamnat pentru alte tâlhării, în perioada 2016-2019, dar și pentru infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, cât și pentru loviri și alte violențe. Mai mult, în urmă cu ceva ani, el a ajuns în atenția oamenilor legii, după ce, împreună cu luptătorul K1, Petrişor Aurelian Olinschi, a făcut pe grozavul în zona hotelului Ibis din Constanţa. Fiind sub influența băuturilor alcoolice, au făcut un scandal, creând panică în rândul angajaților. Pentru această faptă, cei doi s-au ales doar cu amendă penală.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
'in zona hotelului ibis...si a creat panica in randul angajatilor..care angajati in zona hotelului?! habar nu aveti sa va exprimati.ziaristi de carton
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768