REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
22.9° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

India: Operaţiune de îndepărtare manuală a resturilor pentru salvarea celor 41 de muncitori blocaţi de 16 zile într-un tunel

India: Operaţiune de îndepărtare manuală a resturilor pentru salvarea celor 41 de muncitori blocaţi de 16 zile într-un tunel

A.F. 28 noiembrie 2023 | 00:00 272

Ingineri militari indieni se pregătesc să sape manual, luni, în încercarea de a ajunge la cei 41 de muncitori blocaţi de 16 zile într-un tunel rutier prăbuşit din nordul Indiei, după ce operaţiunile de salvare s-au confruntat cu mai multe eşecuri, transmite AFP.

India: Operatiune de indepartare manuala a resturilor pentru salvarea celor 41 de muncitori blocati de 16 zile intr-un tunel

Doar nouă metri au mai rămas de forat prin dărâmături pentru a introduce segmentele finale ale unui tub de oţel lung de 57 de metri, suficient de lat pentru a permite trecerea unui om, în vederea evacuării muncitorilor.

În timpul operaţiunilor de forare, salvatorii au dat, însă, peste o aglomerare de tije metalice şi echipamente folosite în construcţii, ceea ce a deteriorat utilajul utilizat, fără posibilitatea ca acesta să fie reparat.

Soldaţii indieni vor încerca luni să îndepărteze manual rocile şi molozul din cei nouă metri rămaşi, în timp ce temperaturile scad în această regiune muntoasă izolată din statul himalayan Uttarakhand.

"Personalul din batalionul de geniu al armatei indiene, precum şi alţi salvatori, se pregătesc" pentru această operaţiune, a declarat luni pentru AFP un înalt funcţionar local, Abhishek Ruhela.

În condiţii de îngheţ, inginerii vor folosi foreze manuale pentru a degaja o rută, o sarcină dificil de realizat în conducta îngustă, suficient de largă pentru ca un om să se târască prin ea.

De la momentul prăbuşirii tunelului, la 12 noiembrie, eforturile de salvare au fost complicate şi zădărnicite de căderi de resturi şi de eşecurile succesive ale forezelor, utilaje esenţiale pentru salvarea muncitorilor.

Cei 41 de bărbaţi au reuşit să supravieţuiască timp de două săptămâni datorită aerului, hranei, apei şi electricităţii furnizate printr-o conductă prin care a fost introdusă o cameră endoscopică. Această cameră a permis familiilor acestora să-i vadă, săptămâna trecută, pentru prima dată de la prăbuşirea tunelului, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712