REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
26.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Indiana Jones and the Dial of Destiny, pe primul loc în box-office-ul nord-american

Indiana Jones and the Dial of Destiny, pe primul loc în box-office-ul nord-american

A.F. 4 iulie 2023 | 00:00 311

Cel de-al cincilea episod al celebrei saga "Indiana Jones" s-a instalat pe primul loc în box office-ul nord-american după weekendul de lansare, la o distanţă confortabilă de poziţia a doua, potrivit estimărilor publicate duminică de compania de specialitate Exhibitor Relations.

Indiana Jones and the Dial of Destiny, pe primul loc in box-office-ul nord-american

"Indiana Jones and the Dial of Destiny" a obţinut încasări de 60 de milioane de dolari în Canada şi SUA în weekendul de lansare, o performanţă însă sub aşteptări, notează Variety.com, dat fiind costul de 295 de milioane de dolari al filmului, unul dintre cele mai scumpe din toate timpurile.

La 15 ani de la cel de-al patrulea episod, Harrison Ford, în vârstă de 80 de ani, îl interpretează din nou pe celebrul arheolog într-unul dintre cele mai aşteptate blockbustere de familie ale anului.

James Mangold i-a succedat în spatele camerei lui Steven Spielberg, care a regizat fiecare episod din 1981 încoace.

Disney, care a cumpărat francizele "Indiana Jones" şi "Star Wars" atunci când a achiziţionat compania de producţie Lucasfilm în 2012, a avertizat că aceasta va fi ultima apariţie a lui Harrison Ford într-unul dintre cele mai memorabile roluri din lunga sa carieră.

În acest nou episod, actriţa Phoebe Waller-Bridge, cunoscută publicului din serialul "Fleabag", o interpretează pe fina lui Indiana Jones.

Pe cea de-a doua treaptă a podiumului, "Spider-Man: Across the Spider-Verse", lansat pe marile ecrane în urmă cu cinci săptămâni, a obţinut încasări de 11,5 milioane de dolari, citează Agerpres.

Filmul produs de Sony, cel mai recent din franciza "Omul Păianjen", îl propulsează pe eroul său, Miles Morales, noua faţă a lui Spider-Man, într-o lume alcătuită din dimensiuni paralele (multivers).

Pe locul al treilea, imediat în spatele său, regăsim filmul de animaţie "Elemental", o poveste fantastică realizată de studioul Pixar deţinut de grupul Disney în care imigraţia reprezintă tema de fundal, cu încasări de 11,3 milioane de dolari.

"No Hard Feelings", o comedie produsă de Sony cu Jennifer Lawrence în rolul principal, se menţine pe locul al patrulea, cu încasări de 7,5 milioane de dolari.

În fine, "Transformers: Rise of the Beasts", de la Paramount, ocupă poziţia a cincea cu încasări de 7 milioane de dolari.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768