REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 5 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6843
18.4° Constanța Joi, 5 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6843
 

Inedit! A apărut un cort în tribunele stadionului Badea Cârțan! Video

Inedit! A apărut un cort în tribunele stadionului Badea Cârțan! Video

Ana Maria STOINA 5 septembrie 2024 | 00:00 463

Dacă tot e „sat fără câini”, cineva s-a gândit, acum, la sfârșitul sezonului, să își facă cort în stadionul de pe Badea Cârțan, Constanța. Și-a adus de toate! Nu e chiar la mare, dar e la iarbă și pietriș! În jur se întind gunoaiele și vegetația crescută haotic, o imagine a destrămării și haosului!

Inedit! A aparut un cort in tribunele stadionului Badea Cartan! Video

S-a tot vorbit de stadionul din Tomis Nord, de pe Badea Cârțan, care este tot într-o stare jalnică, murdar și greu de privit și străbătut. Totuși comunitatea are nevoie de acest spațiu pentru a duce copiii într-un spațiu sigur fără aglomerația mașinilor și destul de întins cât să se miște liber. De asemenea, cei care vor să facă sport, să alerge sau doar să se plimbe, îl traversează anevoios printre buruieni, pietriș și gunoaie.

Inedit! A aparut un cort in tribunele stadionului Badea Cartan! Video

E un exercițiu de voință și de reținere pentru că e dificil să întorci privirea de fiecare dată când vezi ceva ce nu îți place. Pentru cei care știu stadionul din copilărie e și mai greu pentru că atunci piscina era deschisă și veneau toți copiii din cartier, iarba verde, terenul bine întreținut pentru sportivi și se țineau și evenimente cu diverse ocazii. Pe atunci nu știai ce înseamnă să vezi așa gunoaie și delăsare.

Inedit! A aparut un cort in tribunele stadionului Badea Cartan! Video

Cum este totul la voia întâmplării și nesupravegheat, cineva s-a gândit să folosească asta în interesul lui. Și așa și-a amplasat un cort, neavând probabil unde să stea. Și-a adus de toate să își facă traiul mai „ușor”. Saltele, bârne de lemn, pături etc.

Inedit! A aparut un cort in tribunele stadionului Badea Cartan! Video

Părinții cu copii, bunicii, tinerii privesc și merg mai departe, trebuie să se obișnuiască acum și cu aceasta realitate. 

De-a lungul timpului au fost și haite de câini care făceau imposibilă traversarea prin parc și riscul ca aceștia să muște pe cineva era aproape inevitabil, pentru că lătrau și nu lăsau pe nimeni să treacă. Acum cortul, oameni fără adăpost, cine știe ce o să mai apară în ritmul acesta!

S-a mai vorbit de stadionul din Badea Cârțan

Baza Sportivă de la Badea Cârțan, incluzând terenul și sala de atletism, continuă să zacă în paragină, deși, de-a lungul timpului s-au făcut numeroase promisiuni de reabilitare și punere în valoare ale acestora. Complexul Badea Cârțan, care a ajuns o ruină, este în patrimoniul Ministerului Tineretului și Sportului, actualmente, Agenția Națională pentru Sport, care pare că a uitat pur și simplu de imobil. Mai mult decât atât, mai mulți șoferi își parchează mașinile aici, în ciuda normelor care interzic acest lucru. 

Inedit! A aparut un cort in tribunele stadionului Badea Cartan! Video

Și primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac consideră că nu e normal ce se întâmplă cu stadionul

Primarul municipiului Constanța Vergil Chițac a fost prezent în studioul Replica de Constanța pe 31 ianuarie a.c. și a răspuns întrebărilor despre stadiul în care este complexul sportiv de pe Badea Cârțan. A declarat faptul că au făcut tot ce ține de primărie pentru construirea stadionului.

Inedit! A aparut un cort in tribunele stadionului Badea Cartan! Video

,,Noi ne-am făcut treaba, ne-am făcut pașii noștri. Am înaintat către Ministerul Sportului, acum Agenția pentru Sport, toate documentele necesare. Ei erau acum un an de zile cu descentralizarea într-o fază destul de avansată. Văd că au stagnat. În sensul în care pregăteau o hotărâre de guvern (HG) ca toate bazele sportive din marile orașe, care le aparțin și pentru care nu au finanțare, unele care sunt pârloage, inclusiv baza sportivă din Badea Cârțan, să fie date în administrare comunităților locale. Am trecut prin hotărâre de consiliu local, am înaintat hotărârea, le-am cerut bazele astea sportive, care sunt mai multe... și baza de la Triunghi, terenul de rugby.”

Inedit! A aparut un cort in tribunele stadionului Badea Cartan! Video

Acesta și-a exprimat părerea despre situația campionilor constănțeni. ,,Iată, avem echipă de rugby la CSM Constanța cu rezultate foarte bune și nu avem unde să ne antrenăm. Nu-i normal. Adică există un teren de rugby în Constanța în continuarea terenului de fotbal, care e bun, arată bine, putem organiza antrenamente și jocuri și totuși, nu putem să îl folosim și noi, CSM Constanța, închiriem terenuri în altă parte ca să ne antrenăm și apoi să jucăm. Nu e normal ce se întâmplă. Dar repet, de un an de zile tot cerem, Elisabeta Lipă mi-a promis că o să facă demersul pentru HG, dar văd că lucrurile trenează.” 

Inedit! A aparut un cort in tribunele stadionului Badea Cartan! Video

Între timp, lucrurile merg la fel, stadionul e un dezastru dar oamenii continuă să îl folosească, sportivii se antrenează, copiii, tinerii și bătrânii îl frecventează stând în mizerie, capcane de vegetație și fiare, strângând din dinți pentru că... „nu avem ce face!“

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516