REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
22.9° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Infantino: Nu trebuie să existe loc pentru violenţă în fotbal sau în societate

Infantino: Nu trebuie să existe loc pentru violenţă în fotbal sau în societate

A.F. 9 august 2023 | 00:00 478

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a condamnat vehement, pe Instagram, uciderea unui suporter al lui AEK Atena în confruntările dintre ultraşii acestei echipe şi cei ai grupării croate Dinamo Zagreb, scrie DPA.

Infantino: Nu trebuie sa existe loc pentru violenta in fotbal sau in societateGianni Infantino

"FIFA condamnă în cei mai fermi termeni incidentul extrem de grav care a avut loc la Atena. Nu trebuie să existe violenţă în fotbal, pe teren sau în afara lui, sau în societate. Eu şi întreaga conducere a FIFA suntem alături de cei afectaţi de acest eveniment tragic şi vrem ca cei vinovaţi să răspundă în faţa legii cât mai repede", a spus Infantino.

Aşa cum se ştie, meciul dintre echipele AEK Atena şi Dinamo Zagreb, din prima manşă a turului III preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, a fost amânat după moartea unui suporter grec în timpul unei încăierări cu un grup de fani ai formaţiei croate, a anunţat marţi UEFA într-un comunicat.

În noaptea de luni spre marţi, un tânăr suporter elen, în vârstă de 22 de ani, a fost înjunghiat mortal în timpul confruntărilor violente între grupurile ultras ale celor două cluburi, înaintea partidei care urma să se dispute marţi seară pe stadionul echipei AEK de la Nea Filadelfia, situat la periferia capitalei Greciei.

UEFA, care "deplânge" ''incidentele îngrozitoare" şi afirmă că "aşteaptă ca cei responsabili pentru acest act oribil să fie arestaţi şi aduşi în faţa justiţiei", a precizat că poartă discuţii cu cele două cluburi pentru a reprograma întâlnirea vineri, 18 august, sau sâmbătă, 19 august.

Meciul retur, programat la Zagreb pe 15 august, este menţinut, la fel şi interdicţia de deplasare în străinătate pentru suporterii celor două cluburi, care a vizat şi partida tur, amânată în final, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ar trebui sa dispara iinfractori ca infantino !
1
0
Cum să nu existe violență în fotbal și societate când pe toate drumurile se găsesc droguri, alcool și internet ?!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712