REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Infirmieră arestată preventiv, după ce și-a intoxicat colegii cu un sedativ puternic, turnat în cafetieră

Infirmieră arestată preventiv, după ce și-a intoxicat colegii cu un sedativ puternic, turnat în cafetieră

A.F. 28 iunie 2024 | 00:00 954

O infirmieră dintr-un spital din vestul Franței a fost arestată preventiv, după ce a turnat 100 de mg de sedativ puternic în cafetiera personalului medical. Femeia a susținut că voia să "doarmă", însă nu a explicat de ce a pus sedativul în aparat, și nu direct în ceașca ei de cafea. Infirmiera a fost dată de gol de camerele de supraveghere, scrie AFP, citată de Agerpres.

Infirmiera arestata preventiv, dupa ce si-a intoxicat colegii cu un sedativ puternic, turnat in cafetiera

Incidentul a avut loc într-un centru medical din Bayeux, Franța. Victimele, două infirmiere și două îngrijitoare, s-au simțit brusc rău și și-au pierdut cunoștința.

În urma analizelor, medicii și-au dat seama că cele 4 paciente aveau ceva în comun: intoxicație cu un sedativ puternic.

Ancheta internă deschisă a scos la iveală ce s-a întâmplat, de fapt. Una dintre infirmiere fusese surprinsă de camerele de supraveghere în timp ce turna două fiole de 50 mg de Hypnovel în cafetiera din sala de odihnă a personalului. Ea și alte 3 colege s-au intoxicat apoi cu sedativul puternic. Ulterior, femeia și-a recunoscut vina.

"Ea a declarat că era într-o stare de oboseală extremă şi a făcut asta pentru că voia să 'doarmă', însă nu a explicat de ce a turnat anestezicul în cafetieră în loc să-l pună doar în ceaşca sa, deşi ştia că şi alţii îl vor consuma", a precizat procurorul Joel Garrigue.

În baza probelor, infirmiera a fost arestată preventiv și este acuzată de "intoxicare, administrare de substanţe nocive şi furt".

Investigaţiile au condus la o legătură cu afecţiuni similare raportate în octombrie 2017, tot în urma consumului de cafea de către personalul spitalului, mai scrie sursa citată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166